Geçmiş Olsun Türkiye

Yayınlanma Tarihi: 6 Şubat 2023, Pazartesi.

Khan Academy Türkçe’nin 10.000'inci Dersi Yayında!

Khan Academy'nin 10000'inci Türkçe ders videosu yayınlandı! Kar amacı gütmeyen ve sosyal sorumluluk yaklaşımıyla tüm hizmetlerini ücretsiz sunan bir kuruluş olan Khan Academy, tüm dünyada “Online Eğitimin Öncüsü” olarak tanınıyor.

Elon Musk'dan Khan Academy'ye destek

Salman Khan tarafından Silikon Vadisi’nde kurulan ve bugün 45 dilde 120 milyon öğrenciye çevrimiçi eğitim hizmeti sunan Khan Academy’nin “herkese, her yerde, dünya standartlarında ve ücretsiz eğitim” imkanı ulaştırma misyonunu destekleyen isimlerin arasına, yaptığı 5 milyon dolarlık bağış ile Elon Musk da katıldı.

Khan Academy'den Günde 500 Bin Ders!

Dünyanın en büyük online eğitim platformu Khan Academy’nin ilk uluslararası iştiraki olarak faaliyete geçen Khan Academy Türkçe, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Uzaktan Eğitim uygulamasına başladığı İlkbahar döneminde tam 50 milyon ders verdi! Bugün 190 ülkede ve 45 dilde ulaşılabilen Khan Academy tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de eğitimin kesintiye uğramaması için öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından en çok tercih edilen kaynak oldu.

Sal Khan: Tüm Dünya İçin Olası Bir Eğitim Felaketini Hala Önleyebiliriz

Khan Academy’nin kurucusu olarak söylüyorum, olası bir “Eğitim Felaketi” kapımızı çalmadan bu durumu önleyebiliriz.

Khan Academy TR ve Türk Eğitim Vakfı, Fırsat Eşitliği İçin Güçlerini Birleştirdi

Khan Academy TR, yarım yüzyılı aşkın süredir ülkemizde eğitime hizmet eden ve fırsat eşitliğini destekleyen Türk Eğitim Vakfı ile gençlerimizin geleceği için önemli bir iş birliğini hayata geçirdi.

Sal Khan ile Küresel Salgın ve Eğitimin Geleceği Üzerine...

Sal Khan, koronavirüs döneminde eğitim ve pandemi sonrası eğitimin geleceği üzerine Hürriyet Gazetesi Eğitim Müdürü Nuran Çakmakçı'ya verdiği röportajda okulların önemine vurgu yaptı ve online eğitim ile örgün eğitimin birbirinin alternatifi değil, birbirini destekleyen ve tamamlayan iki yaklaşım olduğuna dikkat çekti.

Hürriyet Gazetesi Khan Academy Türkçe Röportajı

Hürriyet Gazetesi Eğitim Müdürü Nuran Çakmakçı, uzaktan eğitim ve eğitimde dijital dönüşüm konularında Khan Academy Türkçe'yi temsilen direktörümüz Alp Köksal ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Uzaktan Eğitim için Khan Academy

Uzaktan eğitim için Khan Academy nasıl kullanılır? 

Sevgili öğrenci, öğretmenler ve veliler,

Dünya genelinde birçok okul ve ailenin koronavirüs (COVID-19) salgınının önüne geçmek için çeşitli önlemler aldığını ve 23 Mart tarihi itibariyle sağlık tedbirleri kapsamında tüm okullarımızda uzaktan eğitime geçildiğini biliyoruz.

Khan Academy TR yöneticileri Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret etti

Khan Academy Türkçe kurucu ve yöneticileri Milli Eğitim Bakanı ile bir araya geldi.

Khan Academy Türkçe, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’na davet edildi

23 Ekim 2018 tarihinde açıklanan Türkiye Cumhuriyet 2023 Eğitim Vizyonu, 18 başlık altında sıralanan stratejik hedeflerden oluşuyor.

Ücretsiz Dijital Eğitim Platformu Khan Academy Türkçe 5 Yaşında

Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Yola Çıktı,  5 yılda 10 Milyon Kişiye Ulaştı.

Khan Academy Türkçe’nin Dijital Kütüphanesi, İngilizce’den Sonra İkinci Sırada!

Bugün tüm dünyada 36 dilde ders veren ücretsiz öğrenme platformu Khan Academy’nin uluslararası temsilcileri Silikon Vadisi’nde buluştu.

Khan Academy kuruluşunun onuncu yılında yeni logosuyla daha da güçlü!

Yeni kurumsal logomuz, Khan Academy’nin zaman içinde değişmeyecek değerlerini yansıtıyor.

Khan Academy Kids Uygulaması Yayınlandı!

Küçükler için büyük haber! Khan Kids okul öncesi eğitim için 2-5 yaş grubundaki çocuklara ücretsiz ve eğlenceli bir eğitim programı sunuyor.

En İyi Sosyal Etki Ödülü Khan Academy'nin Oldu

Her yıl 100 milyon öğrenci ve 2 milyon öğretmen tarafından kullanılan ve dünyanın en büyük sınıfı olarak tanınan Khan Academy, Google tarafından 2018 yılı için verilen Google Play Ödülleri’nde En İyi Sosyal Etki ödülünün sahibi oldu.

Khan Academy Türkçe'nin Başarısı Diğer Ülkelere Örnek Oluyor

Khan Academy Türkçe artık sadece Türkiye'de gerçekleşen eğitim konferans, zirve ve etkinliklere katılmakla kalmayıp farklı ülkelerden de davetler alıyor.

Khan Academy Türkçe Gönüllü Buluşmasında Yeni Gönüllülerimiz ve Ekibimiz Bir Arada

Ücretsiz online eğitimden her gün 100 bin kişi yararlanıyor, Khan Academy Türkçe gönüllü desteği ile büyüyor.

Khan Academy İzmir'de!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "İlham Veren Buluşmalar" etkinliğine davetli olarak katılan Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, İzmir'de öğrenciler, öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile bir araya geldi.

Türkiye’nin 10 Başarılı Genci’nden biri seçilen Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, "İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet" alanında Türkiye birincisi oldu

Dünyanın önde gelen sivil toplum örgütlerinden olan ve 124 ülkede faaliyet gösteren Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI – Junior Chamber International) tarafından verilen 2017 TOYP “Ten Outstanding Young Persons” ödüllerinin ülkemizde gerçekleşen ayağında, “Türkiye’nin 10 Başarılı Genci” ödülleri sahiplerini buldu.

Eğitimde Teknolojiyi İnsan Odaklı Kullanmalıyız

Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal'ın 17 Mart 2017 tarihinde Dünya Gazetesi'nde yayınlanan röportajı.

Khan Academy Türkçe 3. Yaşını Gönüllüleriyle Kutladı

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir sosyal girişim olan Khan Academy Türkçe, geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleşen bir toplantıda gönüllüleriyle buluştu.

Khan Academy Türkçe, Sosyal Fayda Zirvesi'nde!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’nın dünya genelinde farklı ülkelerde düzenlediği Sosyal Fayda Zirvesi, 29 Eylül 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti.

Online Eğitimin Öncüsü Sal Khan’ın Gerçek Derslikli Okulu

Salman Khan, on yıl içinde hazırladığı on bine yakın eğitim videosunun ardından hâlâ güne Silikon Vadisi’ndeki ofisinde Khan Academy’nin YouTube kanalı için matematik problemi çözümleri kaydederek başlıyor.

Khan Academy Türkçe ve Turkcell’den Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Dev İşbirliği

Öğrenciler ve öğrenmek isteyen herkes Khan Academy Türkçe’nin ücretsiz eğitim içeriklerine Turkcell hatlı mobil cihazlardan internet data kullanım bedeli ödemeden ulaşabilecek.

İhtiyaç Sahibi Okullar için Khan Academy TR ve İhtiyaç Haritası İşbirliği

Khan Academy Türkçe ve İhtiyaç Haritası güçlerini ihtiyaç sahibi okullar için birleştirdi.

Khan Academy 3. Eğitim Teknolojileri Konferansı'nın Ana Sahnesinde!

Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından düzenlenen 3'üncü Eğitim Teknolojileri Konferansı, Khan Academy Türkçe'nin de katılımıyla 26 Mart Cumartesi günü İstanbul'da Yeditepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Khan Academy 2015’in en iyileri arasında!

Bill Gates, 2015 yılının en iyi gelişmelerini değerlendirirken, Khan Academy'nin tüm dünyaya ücretsiz olarak sağladığı eğitim imkanına ve fırsat eşitliğine dikkat çekti.

Eğitimde bir MARKA: Khan Academy Türkçe

İş dünyasının önemli isimlerini buluşturan 16'ıncı Uluslararası MARKA Konferansı’nda eğitimde fırsat eşitliğine yaptığı katkılarla Khan Academy Türkçe de yer aldı.

Khan Academy Türkçe Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ne katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi, 5 Aralık 2015 Cumartesi günü Ankara’da gerçekleşti.

Khan Academy Türkçe'ye İş Dünyasından Alkış

Her sene is dünyasından ileri gelenlerin katıldığı, eğitim ve gelişim konularının derinlemesine ele alındığı TEGEP Zirvesi'nde Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal'ın konuşması beğeni topladı.

Khan Academy Türkçe 5 Milyonuncu Dersini Verdi!

Khan Academy Türkçe, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek hedefiyle bugüne kadar tam 5 milyon ders verdi.

Anne babalar çocuklarının gelişimini Khan Academy’den takip edebilecek

Ücretsiz online öğrenim platformu Khan Academy’nin, yeni eğitim-öğretim yılına hazırlıkların başladığı bu günlerde velilere güzel bir haberi var: Khan Academy, velilerin çocuklarının gelişimini takip edebilecekleri interaktif bir sistemi hayata geçirdi.

Khan Academy’den Yurt Dışındaki Üniversitelerde Okumak İsteyenlere Ücretsiz SAT Hazırlık Desteği

Dünyanın en büyük ücretsiz online öğrenim platformu Khan Academy, yurt dışındaki üniversitelerde okumak için başvuran öğrencilerin mutlaka girmesi gereken SAT sınavlarına hazırlık için, SAT sınavlarını hazırlayan College Board ile özel bir işbirliğine imza attı.

Bill Gates Khan Academy’yi tavsiye ediyor!

Khan Academy, çocukların her şeyi öğrenebilecekleri bir kaynak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan Khan Academy Türkçe'ye Tam Destek

Türkçe eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek; Khan Academy Türkçe ve MEB işbirliğini güçlendirmek amacıyla STFA ve Khan Academy Türkçe yöneticileri Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile bir araya geldiler.

Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal TEDx'te Konuşma Yaptı

Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, Khan Academy'nin kurucusu Salman Khan'dan sonra TED Talks sahnesinde eğitim reformu, yeni teknolojilerin getirdiği değişim, sivil toplum kuruluşlarının artan rolü ve eğitimde fırsat eşitliği üzerine konuştu.

Khan Academy Türkçe’den 10 Milyon Ücretsiz Ders Hedefi

Dünyanın en büyük ücretsiz online öğrenim platformu Khan Academy’nin uluslararası ilk iştiraki olan Khan Academy Türkçe,  matematikten fen bilimlerine, sosyal bilimlerden astronomiye zengin içeriğiyle bugüne kadar 3,5 milyon ders verdi.

Dünya Okulu Okuyucularla Buluşuyor

Khan Academy'nin kurucusu Salman Khan’ın ilk kitabı “Dünya Okulu” Türkçe olarak İstanbul Kitap Fuarı’nda okuyucularla buluşuyor.

Velilere Eğlenceli Yaz Ödevi

Biraz fizik bilgisi daha iyi bilardo oynamanızı, kimya daha iyi yemek yapmanızı ya da doğru şekilde kullanılan matematik, daha az benzin harcamanızı sağlayabilir.

Khan Academy Türkçe TRT Radyo 1'e Konuk Oldu

Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal TRT Radyo 1'de yayınlanan Gün Ötesi programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Khan Academy’nin kurucusu Salman Khan, ABD Başkanı Obama tarafından elçi seçildi

Khan Academy’nin kurucusu Salman Khan, Amerika Birleşik Devletler Başkanı Barack Obama tarafından seçilen 11 yeni Global Girişimcilik Elçisi'nden biri oldu.

Khan Academy Türkçe 1 Milyonuncu Dersini Verdi

Türkçe eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi hedefleyen Khan Academy Türkçe’nin verdiği ders sayısı kısa sürede 1 milyona ulaştı! Khan Academy Türkçe, bir STFA vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı tarafından Türkçeleştiriliyor.

Khan Academy’den SAT Sınavı İçin Dev İşbirliği

Khan Academy’den eğitimde fırsat eşitliği için önemli bir adım daha! Khan Academy SAT sınavını hazırlayan kurum olan College Board  ile önemli bir işbirliğine imza attı.

Khan Academy Türkçe'nin Sesleri Bir Arada...

Khan Academy Türkçe derslerine ses veren ve projeye gönüllü olarak destek sağlayan değerli ses ve seslendirme sanatçıları bir araya gelerek projenin durumunu değerlendirdiler.

Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal Salman Khan ile buluştu

Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kalifornyia eyaletinde bulunan Khan Academy merkez ofisini ziyaret ederek Salman Khan ile buluştu.

Khan Academy Türkçe - Turkcell Akademi İşbirliği

Dünya standartlarında bilgiyi ücretsiz sunmayı hedefleyen Khan Academy dersleri Turkcell ile gerçekleştirilen işbirliği ile artık Turkcell Akademi’de de yayınlanıyor.

Khan Academy Türkçe 2013 Yılının En İyi Online Eğitim Platformu

Digital Age dergisi, “Yılın Dijital Girişimleri” ödüllerinde Khan Academy Türkçe’yi 2013 yılının en iyi “Online Eğitim” girişimi seçti.

Khan Academy Türkçe, düzenlenen basın toplantısı ile tüm Türkiye’ye tanıtıldı!

19 Kasım 2013 Salı günü düzenlenen basın toplantısı ile Khan Academy Türkçe, tüm Türkiye’ye tanıtıldı.

Khan Academy Türkçe Yöneticileri Khan Academy'yi ziyaret etti

2006 yılında Amerika’da kurulan Khan Academy bugüne kadar 300 milyon ders verdi.

Sosyal Medyada Khan Academy Türkçe

Khan Academy Sosyal Medya Hesapları.

Khan Academy Türkçe'nin 1000. Dersi Yayında!

Khan Academy Türkçe, herkese ücretsiz ve dünya standartlarında eğitim ilkesiyle çıktığı yolda 2013 yarıyıl hedeflerine 1000'inci ders videosunu yayınlayarak ulaştı.

Yeni Ekip Arkadaşı Arıyoruz! Sosyal Medya, Kurumsal İletişim ve Proje Geliştirme Sorumlusu

Khan Academy’nin misyonuna inanıyor ve daha fazla insana dünya standartlarında ve ücretsiz bir eğitim kaynağı ulaştırabilmemiz için bize destek olabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Sosyal fayda idealleriniz yüksek ve eğitim alanında çalışmak istiyorsanız; Khan Academy Türkiye ekibimize katılarak ülkemizdeki öğrenci, öğretmen ve öğrenmek isteyen çok sayıda insanın eğitimine katkı sağlamak ister misiniz? Khan Academy TR ekibimizde iletişim, sosyal medya yönetimi ve proje geliştirmeden sorumlu olacak; dijital mecralarda Khan Academy’nin daha fazla insana ulaşmasını sağlayacak, çok yönlü ve iyi takım oyuncusu olan bir çalışma arkadaşı arıyoruz.