Khan Academy 2015’in en iyileri arasında!
< Haberlere Dön

Bill Gates, 2015 yılının en iyi gelişmelerini değerlendirirken, Khan Academy'nin tüm dünyaya ücretsiz olarak sağladığı eğitim imkanına ve fırsat eşitliğine dikkat çekti.

Microsoft’un kurucusu olan ve dünyanın en zengin iş adamlarından biri olarak tanınan Bill Gates’in son 3 senedir yayınladığı “Yılın En İyi Gelişmeleri” listesinde bu sene Khan Academy de yer aldı. Her sene internet üzerinden yayınlanan Gates Notes'da yılın en önemli olaylarını değerlendiren Bill Gates, kaçırma ihtimalimizin yüksek olduğu güzel gelişmelere dikkat çekmek istediği için bu listeyi hazırladığını belirtiyor.

Gates'e göre tüm dünya için 2015'in en olumlu 6 gelişmesinden biri olan Khan Academy, herkes için sağladığı ücretsiz eğitim imkânı ve yarattığı fırsat eşitliği sebebiyle listede yer alıyor. Bill Gates, pahalı hazırlık testlerine, özel derslere ve özel eğitmenlere maddi imkânları el vermeyen öğrencilere ücretsiz ders çalışma fırsatı sunması sebebiyle Khan Academy’nin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade ediyor. Khan Academy'yi geleceğin eğitim modeli olarak nitelendiren Bill Gates, daha önce çocuklarının eğitimi için Khan Academy platformundan faydalandığını da açıklamıştı.

Listede yer alan diğer önemli gelişmeler ise şöyle: Afrika'da 2015 yılında tek bir çocuk felci vakası yaşanmadı. Neil deGrasse Tyson, bilimin politikayı belirlemede önemli bir rol oynaması gerektiğini anlatan 272 kelimelik bir bilim savunması yaptı. Nobel Tıp Ödülü’nü, fakir insanları vuran hastalıkları araştıran 3 bilim adamı kazandı. Mobil bankacılık çok büyük bir gelişme kaydetti ve beklentilerin üstünde gelişmeye devam ediyor. Kızamıkçık virüsü Kuzey ve Güney Amerika kıtasından silindi.

Konuyla ilgili Milliyet’te çıkan habere ulaşmak için:

http://www.milliyet.com.tr/bill-gates-2015-8217-in-en-teknoloji-2171203/ 




Khan Academy, ayrıca Apple tarafından yayınlanan “2016'ya başlangıç için 20 uygulama ve 16 oyun” listesinde de yer aldı.

Dünyanın en büyük uygulama marketlerinden birine sahip olan Apple’ın, kullanıcılarına 2016'ya heyecanlı bir başlangıç yapmaları için önerdiği 20 faydalı mobil uygulamadan biri de Khan Academy oldu.

   Siz de iOS işletim sistemine sahip cihazlar için Khan Academy uygulamasını AppStore’dan ücretsiz olarak indirebilir ve mobil cihazlardan Khan Academy derslerine Türkçe olarak ulaşabilirsiniz.