Khan Academy Türkçe, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’na davet edildi
< Haberlere Dön

23 Ekim 2018 tarihinde açıklanan Türkiye Cumhuriyet 2023 Eğitim Vizyonu, 18 başlık altında sıralanan stratejik hedeflerden oluşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk önderliğinde Türkiye’nin eğitim stratejisini ortaya koyan 2023 Eğitim Vizyonu çalışmaları, ilk kez gerçekleşen bir çalıştay ile eğitim dünyası tarafından yorumlanarak 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nin hayata geçirilmesi üzerine bu kez somut adımlar atıldı. İzmir’de düzenlenen çalıştaya Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinden eğitim yöneticileri ve akademisyenler katıldı. Khan Academy Türkçe’nin de Milli Eğitim Bakanlığı dışından az sayıda uzman katılımcıdan biri olarak davet edildiği çalıştayda STFA Vakfı Genel Müdürü Alp Köksal “Dijital İçerik ve Beceri Odaklı Dönüşüm” hedefine katkı sağlamak üzere yer aldı.

Ayrıca, 2023 Eğitim Vizyonu toplantıları çerçevesinde Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşme'de beş yılı aşkın süredir devam eden Khan Academy Türkçe ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği değerlendirildi ve 2023 Eğitim Vizyonu belgesi çerçevesinde belirlenen hedefler için doğabilecek yeni işbirliği imkanları görüşüldü. 

Khan Academy MEB İşbirliği