Hakkımızda Haberler Takım Çevirmenlerimiz Vakıf Khan Academy (ABD) Erişilebilirlik Öğretmenler ve Veliler Gönüllüler Dünya Okulu S.S.S.
 

 

Bir STFA Vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı, ülkemizde gereksinimi duyulan yabancı kökenli bilimsel yayınların kar amacı olmadan Türkçe’ye çevrilmesi, Türkçe bilim ve eğitime destek vermek amacıyla STFA’nın kurucularından Sezai Türkeş tarafından 1992 yılında kurulmuştur. Vakıf, 2012 yılında Khan Academy ile karşılıklı yapılan bir anlaşma sonucunda ABD merkezli eğitim kurumunun ilk uluslararası iş ortağı olmuş ve Khan Academy Türkçe, STFA'nın girişimiyle Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı çatısı altında faaliyet göstermeye başlamıştır. Vakıf, eğitimi yeniden şekillendiren ücretsiz öğrenim platformu www.khanacademy.org 'un sunduğu İngilzice eğitim içeriğinin Türkçeleştirilmesi görevini üstlenmiş ve 300'den fazla gönüllünün de desteğiyle bugüne kadar 5.000'den fazla Khan Academy ders videosu ve 100.000 interaktif alıştırma sorusunun Türkçeleştirilmesini sağlamıştır. Türkçeleştirilen ders videoları www.khanacademy.org.tr websitesinde kar amacı gütmeden yayınlanmakta ve tamamen ücretsiz olarak herkesin erişimine sunulmaktadır. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan işbirliği protokolü neticesinde Khan Academy Türkçe ders videoları bugün Türkiye'deki tüm sınıflara ulaşmakta, öğrenci ve öğretmenlerimize dünya standartlarında ve ücretsiz bir kaynak ulaştırmaktadır.

Khan Academy Türkçe, Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı'nın 20. yılında ve STFA Grubu'nun 75. kuruluş yıldönümünde Türkçe eğitime destek olmak ve eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak amacıyla yürütmekte olduğu bir kurumsal sosyal sorumluluk ve gönüllülük projesidir.

Daha fazla bilgi ve irtibat bilgileri için Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı’nın ve STFA'nın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz:

www.bilimselcevirivakfi.org.tr

www.stfa.com