Uzaktan Eğitim için Khan Academy
< Haberlere Dön

Uzaktan eğitim için Khan Academy nasıl kullanılır? 

Sevgili öğrenci, öğretmenler ve veliler,

Dünya genelinde birçok okul ve ailenin koronavirüs (COVID-19) salgınının önüne geçmek için çeşitli önlemler aldığını ve 23 Mart tarihi itibariyle sağlık tedbirleri kapsamında tüm okullarımızda uzaktan eğitime geçildiğini biliyoruz.

Bu sebeple birçok kişi evden eğitim konusunda bilgilenmek ve önünde duran seçenekleri tam anlamıyla anlamak istiyor. Khan Academy, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak 2008 yılından beri sunduğu online eğitim içeriği ve öğretmen araçlarıyla örgün eğitime destek olmayı amaçlıyor. Bugüne kadar 5 milyardan fazla ders veren Khan Academy’den her yıl 100 milyon öğrenci ve 2 milyon öğretmen faydalanıyor. Ayrıca veliler de online platform üzerinden çocuklarının gelişimini takip edebiliyor.

Eğitim teknolojilerini aktif olarak kullanan sınıflar olduğu gibi, içinde bulunduğumuz uzaktan eğitim sürecinde birçok öğrenci, öğretmen ve velinin ilk kez böyle bir deneyim yaşadığını biliyoruz. Bu sebeple, ücretsiz bir eğitim platformu olan Khan Academy’den olabildiğince verimli bir şekilde faydalanabilmeniz için çeşitli kaynaklar oluşturduk ve oluşturmaya devam ediyoruz.

Khan Academy öğrenciler, öğretmenler ve veliler için ücretsiz bir kaynak ve kar amacı gütmeyen bir online eğitim platformudur.

Kişiselleştirilmiş ve tam öğrenmeye dayalı online sistem ile öğrenciler konuları öğrendikten sonra bilgilerini pekiştirmek için alıştırma yapabilirler. Ders videoları ile bir konuyu baştan öğrenebilir, eksiklerini kapatabilir ya da bilgilerini sağlamlaştırabilir; interaktif alıştırmalar ve ünite testleriyle öğrendiklerini pekiştirip istedikleri konuda ustalaşabilirler.

  • Khan Academy’nin uzmanlar tarafından oluşturulan zengin kütüphanesi, matematikten kimyaya, dünya tarihinden sanata birçok konuda anaokulundan üniversiteye her yaş grubu için içerik sunuyor. Ders videolarımızı konu bazlı keşfedebileceğiniz gibi seviyenize uygun içeriklere matematik ve fen bilimlerinde müfredata uyumlu olarak da ulaşabilirsiniz.
  • Öğrenciler konuları çeşitli alıştırmalarla, ünite testleriyle ve konu ustalığı için bilgi ölçme yarışmalarıyla pekiştirirken anlık geri bildirim ve destek alır.
  • Öğrenciler gelişimlerini ve konu bazında ilerleme seviyelerini takip edebilir ve yeni konularda ustalaşabilirler, böylece sürecin her aşamasına dahil olurlar.
  • Khan Academy 41 dildeki içeriğiyle 190 ülkede kullanılıyor ve dünyanın her yerine ulaşıyor.
  • Kişisel bilgisayarı olmayan öğrenciler Khan Academy içeriklerine uygulama üzerinden internet bağlantısı olan bir telefon ile de erişebilir.

Öğretmenler kendilerine özel eğitmen araçları ve raporlara ulaşabilirler.

  • Öğretmenler dijital ortamda sınıflar oluşturabilir, ödev verebilir ve öğrencilerinin gelişimlerini takip edebilirler.
  • Öğretmenler tüm bir konuyu (örneğin, Cebir veya Biyoloji) öğrencilere ödev olarak verebileceği gibi, belirli bir üniteyi veya konunun altındaki alt başlıkları da ödev olarak verebilirler. Khan Academy’nin yapay zekası sürecin geri kalanını her öğrenci için kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimine dönüştürecektir.
  • Öğretmenler raporlama sistemi sayesinde sınıfın ve öğrencilerinin ilerleme durumunu kontrol edebilir ve gelişimlerini takip edebilirler.

Okul ve öğretmen kaynakları: Khan Academy nasıl kullanılır?

Sistemi adım adım anlatan Öğretmen Kaynakları bölümümüzde hem detaylı kılavuzlar bulabilir, hem de okullardaki iyi uygulamalara ve diğer öğretmenlerin deneyimlerine dair bilgiler edinebilirsiniz. Sosyal medya üzerinden bizi takip ederseniz, iyi uygulama örnekleri için Khan Academy gönüllü öğretmenlerinin paylaşımlarını yayınlayarak size yardımcı olmaya gayret ediyoruz. İngilizce bilgisine sahip öğretmenler aynı zamanda #TeachWithKhan adlı Facebook grubumuza da katılabilirler.

Ayrıca, uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler için paylaştığımız önerileri de burada bulabilirsiniz.

Başlamak için adımlar:

  1. Ana sayfadan ücretsiz hesap oluşturun.
  2. Ücretsiz içerik turuna çıkın.
  3. Öğretmen ve veli kaynaklarına göz atın, öğrencilere bir konuda ustalaşmaları için nasıl ödev vereceğinizi öğrenin.

Khan Academy’yi kullanmaya nasıl hızlıca başlayabilirim diye merak ediyorsanız, kılavuz için buraya tıklayın.

Veliler:

Uzaktan eğitim sürecinde çocuğumun evde geçirdiği zamanı düzene sokmak istiyorum ve program oluşturmak için fikir almak istiyorum derseniz, hazırladığımız örnek programa göz atmak için buraya tıklayın.

Diğer linkler:

Khan Academy Türkçe platformunda sanal bir tura çıkmak ve platformun sunduğu öğrenme deneyimini keşfetmek için buraya tıklayın.

Öğrenci, öğretmen ya da veli olarak uzaktan eğitim sürecinde Khan Academy’den nasıl faydalanabileceğinizi öğrenmek için buraya tıklayın.

Öğretmen olarak öğrencileriniz için sınıf oluşturmak ve ödev vermek istiyorsanız, öğretmen araçlarını nasıl kolayca kullanabileceğinizi keşfetmek için buraya tıklayın.

Biraz motivasyona ihtiyacınız varsa, o zaman buraya tıklayın. Merak etmeyin biraz çaba ile her şeyi öğrenebilirsiniz!

Erken Dönem Eğitimi için Khan Academy Kids

2-7 yaş arasında çocuğunuz varsa ücretsiz Khan Academy Kids uygulamasını (İngilizce) indirmenizi öneririz. Okuma-yazma, dil ve matematik becerilerini pekiştirmeye yardımcı olan bu uygulama, çocuğunuzun yaratıcılığını ve sosyal-duygusal becerilerini de geliştirir. Uygulama %100 ücretsizdir, reklam ve uygulama içi satın alma seçenekleri içermez. Khan Academy Kids’i iTunes, Google Play ve Amazon App store’da bulabilirsiniz.

Khan Academy, kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Misyonumuz herkese, her yerde, dünya standartlarında ücretsiz eğitim sağlamaktır. Teknoloji destekli ve insan odaklı bir yaklaşımla eğitimin daha iyiye gitmesi ve gelişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. COVID-19’un etkilerini yakından takip ediyor, öğrenmek isteyen herkese 8000’den fazla eğitim videosu içeren kütüphanemizle destek olmak istiyoruz

 

Hiçbir şeyin sizi ve sevdiklerinizi öğrenmekten alıkoymasına izin vermeyin!

Tek bir şeyi bilmelisin: #HerŞeyiÖğrenebilrsin.

Sevgilerimizle,

Khan Academy Ekibi

info@khanacademy.org.tr

 

Sosyal Medya:

En yeni eğitim içerikleri, uzaktan eğitim önerileri ve haberler için bizi takip edin.