Khan Academy’nin kurucusu Salman Khan, ABD Başkanı Obama tarafından elçi seçildi
< Haberlere Dön

Khan Academy’nin kurucusu Salman Khan, Amerika Birleşik Devletler Başkanı Barack Obama tarafından seçilen 11 yeni Global Girişimcilik Elçisi'nden biri oldu.

Elçiler, Beyaz Saray tarafından Obama yönetiminin küresel olarak yeni işletmeleri ve iş imkânlarını teşvik etmeye yönelik başlatılan bir program bünyesinde girişimciliği teşvik etme ve küçük işletmeleri büyütme amacıyla dünyanın çeşitli yerlerine gönderilecekler. Başkanın Global Girişimcilik Elçileri (PAGE), ABD Ticaret Bakanlığı ve Rajiv Shah’ın liderliğindeki ABD Uluslararası Kalkıirişnma Ajansıyla çalışacaklar.

PAGE projesi için belirlenen kişiler 7 Nisan 2014 Pazartesi günü Ticaret Bakanı Pritzker tarafından açıklandı. Pritzker’in basın açıklamasında elçilerin görevlerine ilişkin şu ifadeler yer aldı: “yeni seçilen elçilerimiz dünyanın her köşesinden politikacılarla süregelecek olan, yaratıcılık, girşimcilik ve inovasyonun büyüyebileceği ortamların nasıl oluşturulabileceğini konu alan bir iletişim sürecine katılmayı kabul ettiler.”

 “Ayrıca, bu elçiler,  girişimcilik kültürünü tanıtmaya yardım etmek  için destek ve mentorluk aktivitelerine katılacaklar, kendi kişisel ve profosyonel çevrelerini yeni başlayan girişimcilere ilham vermek ve mevcut kaynaklar hakkında farkındalığı arttırmak amaclıya harekete geçireceklerdir.” diye ekledi.

Khan’ın kurucusu olduğu Khan Academy, herkese, her yerde, dünya standartlarında ve ücretsiz eğitim imkanı sağlamak amacıyla internet üzerinden eğitim veren ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Khan’ın, Khan Academy’i kurarken en önemli amacı,  eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek; üst düzey eğitimi karşılayabilecek gelir seviyesindeki öğrenciler ile daha düşük gelir seviyesinden gelen öğrencilerin şartlarını ve sahip oldukları fırsatları eşitlemekti.

Hint kökenli bir anne ve Bangladesh’li bir babanın oğlu, New Orleans doğumlu A.B.D. vatandaşı olan Khan, liseyi birincilikle bitirdikten sonra, SAT sınavından tam puan olan 1600 almış; Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlamış (Matematik, Bilgisayar Bilimi ve Elektrik Mühendisliği dereceleri) ve Harvard Business School’un MBA yüksek lisans diplomasına sahip, son yıllarda dünya genelindeki eğitim reformu konusunda ünlenen bir girişimcidir.