Khan Academy’den SAT Sınavı İçin Dev İşbirliği
< Haberlere Dön

Khan Academy’den eğitimde fırsat eşitliği için önemli bir adım daha! Khan Academy SAT sınavını hazırlayan kurum olan College Board  ile önemli bir işbirliğine imza attı. Khan Academy’nin sunacağı kişiye özel eğitim içeriği ile artık SAT sınavına ücretsiz olarak hazırlanmak mümkün olacak.

College Board,  Amerikan üniversitelerine giriş sınavı olan SAT’nin  yeniden tasarlanacağını açıkladı. Yenilenen sınav 2016 yılından itibaren düzenlenecek. College Board, bu sınava hazırlık süreci için  Khan Academy ile ortak çalışma başlattığını duyurdu.

Khan Academy’nin kurucusu Salman Khan, bu konu hakkında College Board’un CEO’su David Coleman ile bir araya geldi.

David Coleman, “SAT çalışmayı ve yeterliliği ödüllendirmeli. Bu sınavda başarılı olma fırsatı herkese yönelik olmalı. SAT’yi dünya standartlarında, yüksek kaliteli ve adil bir sınav haline getirmeye yönelik olan kararlılığımızı, sınava hazırlık  için bedelsiz kaynak oluşturacak Khan Academy ile olan iş birliğimizle bir kez daha göstermiş olduk”  diye belirtti.

Khan Academy, yeni format için ders anlatımı ve soru çözümü içeren videoların yanısıra öğrencileri yönlendirebilecek interaktif  bir yazılımı da kapsayan çeşitli kaynakları  siteye eklemeye hazırlanıyor. Bu kaynaklar SAT sınav içeriklerini oluşturan ekip ile iş birliği içerisinde hazırlanacak.

Bir senelik bir çalışmanın ardından 2015 yılının ilkbaharında Khan Academy ve Collage Board işbirliğiyle, yeni SAT sınavı için özel olarak hazırlanmış bir çok alıştırma, soru çözümü ve konu anlatımına ulaşmak mümkün olacak.