En İyi Sosyal Etki Ödülü Khan Academy'nin Oldu
< Haberlere Dön

Her yıl 100 milyon öğrenci ve 2 milyon öğretmen tarafından kullanılan ve dünyanın en büyük sınıfı olarak tanınan Khan Academy, Google tarafından 2018 yılı için verilen Google Play Ödülleri’nde En İyi Sosyal Etki ödülünün sahibi oldu. Ödül, dünya genelinde sosyal fayda sağlayan ve insanlığın gelişimine olumlu katkı yapan uygulamalara veriliyor. Khan Academy’nin dünyadaki ilk resmi uluslararası iştiraki olan Khan Academy Türkçe’den ise her gün yüz bin kişi yararlanıyor.

Android işletim sistemine sahip cihazların uygulama marketi olarak faaliyet gösteren Google Play Store’daki uygulamaları değerlendiren Google, 2018 yılı için yılın en iyi uygulamalarını 9 kategoride değerlendirdi. En iyi sosyal etki kategorisinde dünya genelinde sosyal fayda sağlayan ve insanlığın gelişimi için olumlu etki yapan uygulamalara verilen ödülün sahibi, bugüne kadar tüm dünyada verdiği 1,5 milyardan fazla ders ile eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunan ücretsiz öğrenme platformu Khan Academy’nin oldu.

Khan Academy uygulaması bugüne kadar 5 milyondan fazla indirildi. Google Play Store 5 milyon indirme çıtasını aşan uygulamaların indirme sayısını göstermediği için bu sayının çok daha fazla olduğu belirtiliyor. 80.000’den fazla kullanıcı tarafından değerlendiren uygulamanın puanı 5 üzerinden 4,6. Anadili olan İngilizce ile birlikte dünyanın farklı dillerinde kullanılabilen ve Türkçe destek de sunan uygulama, Khan Academy Türkçe’nin 6.500’den fazla eğitim içeriğine Android işletim sistemli mobil cihazlardan kolay erişim sağlıyor. Bir STFA Vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı çatısı altında Türkçeleştirilen ve www.khanacademy.org.tr ile tr.khanacademy.org adreslerinden ulaşılabilen Khan Academy Türkçe’nin dersleri; Android işletim sistemli cihazların yanı sıra iOS işletim sistemine sahip cihazlardan da App Store üzerindeki Khan Academy uygulaması sayesinde kullanıcılarla buluşuyor.