Khan Academy Türkçe'ye İş Dünyasından Alkış
< Haberlere Dön

Her sene is dünyasından ileri gelenlerin katıldığı, eğitim ve gelişim konularının derinlemesine ele alındığı TEGEP Zirvesi'nde Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal'ın konuşması beğeni topladı.

Bu sene "Yeni Nesil Öğrenme" temasıyla 3-4 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen  ve 2 gün boyunca devam eden TEGEP 5. Eğitim ve Gelişim Zirvesi'nde Khan Academy Türkçe ana sahnede, açılış oturumunda yer aldı. MOOC'ların tartışıldığı panelde Alp Köksal'ın yanı sıra Udacity EMEA Bölge Müdürü Alper Tekin, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Cengiz Hakan Aydın da yer aldılar. Monderatörlüğü ise Prof. Dr. Ali Ekrem Erkul üstlendi. Konuşmasında eğitimin mekanik değil, sosyal bir sistem olduğuna dikkat çeken Köksal, MOOC'lar sayesinde eğitimde dijital dönüşümün hız kazandığını ve gelecekte MOOC'ların mevcut eğitim kurumlarını destekleyen ücretsiz yapılar olarak devam etmeleri temennisini dile getirdi. Khan Academy'nin MOOC'lar ile olan benzerlik ve farklarına da değinen Köksal, konuşmasını "eğitim artık hiç kimse için lüks değil, temel bir hak" sözleriyle tamamladı.

İş dünyasının ileri gelen temsilcilerinden alkış alan konuşma sonrasında Khan Academy Türkçe'ye gösterilen ilgi, öğrenci ve eğitimcilerden sonra profesyönellerin de sosyal sorumluluk penceresinden eğitime verdikleri değeri ortaya koydu. Khan Academy Türkçe, bir STFA Vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı çatısı altında yürütülen bir kurumsal sosyal sorumluluk ve aynı zamanda 300'ü aşkın gönüllünün katkıları sayesinde Türkçe eğitimde fırsate eşitliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir gönüllülük hareketi olarak iş dünyasından da övgü ve takdir topladı.