Khan Academy 3. Eğitim Teknolojileri Konferansı'nın Ana Sahnesinde!
< Haberlere Dön

Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından düzenlenen 3'üncü Eğitim Teknolojileri Konferansı, Khan Academy Türkçe'nin de katılımıyla 26 Mart Cumartesi günü İstanbul'da Yeditepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal'ın #KeySpeaker olarak yer aldığı etkinlikte  "Çözüm? Eğitimde Dijital Dönüşüm" başlıklı konuşması beğeni topladı.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin farklı illerinden eğitimciler, okul sahipleri, idareciler, akademisyenler, yöneticiler, karar vericiler ve öğretmenler olmak üzere yine 2000’e yakın katılım ile gerçekleşen konferans, Yeditepe Üniversitesi evsahipliğinde gerçekleşti. Açılış konuşmalarını takiben Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal‘ ın “Çözüm? Eğitimde Dijital Dönüşüm“ başlıklı konuşmasınn yanı sıra, Finlandiya’dan gelen Santeri Koivisto’yu “Eğitimde Oyun ve Oyunlaştırma”, Göker Öztürk “Teknoloji ve Eğitimde Yeni Boyutlar ve Üretkenlik”, Gökhan Yücel “Pedagoji 4.0: Dördüncü Endüstri Devriminin Eğitim, Öğrenme ve Becerilere Etkisi  ve Eğitimci-Köşe Yazarı Dr. Özgür Bolat “Çocuklar Neden Teknolojiye Bağımlıdır?“ konulu konuşmalarını gerçekleştirdiler.

ETP2016 ana konuşmacılar dışında pek çok öğretmenin sunumlarıyla devam etti. Eğitimde teknoloji kullanımına yönelik iyi örneklerin paylaşıldığı, eğitim teknolojilerini derslerinde kullanmak isteyen öğretmenler için farklı projeleri görme şansına sahip oldukları, eğtimde yeni yaklaşımların takip edilebileceği bir platform oluşturulmasının amaçlandığı etkinlikte farklı branş ve seviyedeki teknoloji kullanımının en iyi örneklerini içeren 300’ün üzerinde sunum gerçekleşti.