Khan Academy TR yöneticileri Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret etti
< Haberlere Dön

Khan Academy Türkçe kurucu ve yöneticileri Milli Eğitim Bakanı ile bir araya geldi.

STFA Grubu’nu temsilen STFA İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alp TAŞKENT, Yönetim Kurulu Üyesi Ali ŞENTÜRK ve STFA Eğitim Vakfı Genel Müdürü Alp KÖKSAL Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya SELÇUK’u 28 Şubat 2020 tarihinde makamında ziyaret etti.

STFA’nın 40 yıldır eğitim vakıfları ve yaptırdığı okullar ile Türkçe eğitime sunduğu desteğin altını çizen heyetimiz, Milli Eğitim Bakanı’na Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı ve Khan Academy işbirliği ile sürdürülen Khan Academy Türkçe platformundaki yenilikler ile ilgili bilgi verdi. 2012 yılında STFA Grubu’nun girişimiyle günümüzde 41 dilde eğitim içeriği yayınlayan Khan Academy’nin ilk uluslararası iştiraki olarak faaliyete geçen Khan Academy Türkçe bugüne kadar verdiği 120 milyon ders ile 15 milyon insanın hayatına dokundu.

Ankara’da gerçekleşen görüşmenin gündeminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda öne çıkan kişiselleştirilmiş eğitim ve dijital kaynaklar ile akademik destek konularında Khan Academy Türkçe ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2013 yılında hayata geçirilen protokol ile süregelen işbirliğinin güçlendirilmesi ve kar amacı gütmeyen platformun daha çok öğrenci, öğretmen ve okula ulaştırılması yer aldı.

Halihazırda Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı kapsamında Türkiye’deki tüm okullara ulaşan Khan Academy Türkçe içerikleri, yeni müfredat ile uyumlu ve ders kazanımları ile eşleştirilmiş olarak öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulacak. Ayrıca, Khan Academy’nin öğretmenler için geliştirdiği ve sınıflarındaki öğrencilerin gelişimlerini takip edebilecekleri gelişmiş öğretmen araçları da destekleyici kaynak olarak okullarda kullanılabilecek. Khan Academy’den dünya genelinde örgün eğitime destek için her yıl 100 milyon öğrenci ve 2 milyon öğretmen faydalanıyor. Teknoloji destekli ve insan odaklı bir eğitim yaklaşımını savunan platform aynı zamanda hayat boyu öğrenme yaklaşımıyla öğrenmek isteyen herkes için ücretsiz bir kaynak sunuyor.