Khan Academy'den Günde 500 Bin Ders!
< Haberlere Dön

Dünyanın en büyük online eğitim platformu Khan Academy’nin ilk uluslararası iştiraki olarak faaliyete geçen Khan Academy Türkçe, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Uzaktan Eğitim uygulamasına başladığı İlkbahar döneminde tam 50 milyon ders verdi! Bugün 190 ülkede ve 45 dilde ulaşılabilen Khan Academy tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de eğitimin kesintiye uğramaması için öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından en çok tercih edilen kaynak oldu.

Küresel salgın sebebiyle Mart ayında 185 ülkede okulların kapanması ve dünyadaki öğrenci nüfusunun yüzde 90’ına karşılık gelen 1,6 milyar öğrencinin fiziksel olarak okula gidememesi tüm dünyayı online eğitim kaynaklarına yöneltti. Ülkemizde ise 16 milyon ilk ve ortaöğretim öğrencisi, 4 milyonu aşkın üniversite öğrencisi ve 1,5 milyona yakın öğretmen, akademisyen ve eğitimci yaklaşık 3 ay boyunca uzaktan eğitim sürecine dahil oldu. Bu süreçte Khan Academy Türkçe websitesine olan talep dönemsel olarak dört katına, ortalama olarak ise iki buçuk katına çıkarken; Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan işbirliği protokolü neticesinde kısa adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağı üzerinden izlenen dersler ile birlikte verilen ders sayısı günde 500 bine ulaştı.

STFA Vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı çatısı altında eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir kurumsal sosyal sorumluluk ve gönüllülük hareketi olarak büyümeye devam eden Khan Academy Türkçe’nin eğitim içeriği sadece bugün değil her zaman ücretsiz. 9000 derse yaklaşan online kütüphanesi ile Khan Academy bugüne kadar verdiği Türkçe dersler ile 15 milyon insanın hayatına dokunurken, EBA üzerinden de Türkiye’deki tüm okullara, öğrenci ve öğretmenlere ulaşarak örgün eğitimi destekliyor.