Eğitimde bir MARKA: Khan Academy Türkçe
< Haberlere Dön

İş dünyasının önemli isimlerini buluşturan 16'ıncı Uluslararası MARKA Konferansı’nda eğitimde fırsat eşitliğine yaptığı katkılarla Khan Academy Türkçe de yer aldı. Khan Academy TR Direktörü Alp Köksal, MARKA 2015 sahnesinde Khan Academy’nin nasıl eğitimde dijital dönüşüme yön veren bir marka haline geldiğini anlattı.

İş dünyasının güçlü isimlerini sahnesinde buluşturan ve dünya çapında saygı gören markaların yaratıcıları, üst düzey yöneticileri ile pazarlama profesyonellerinin katılımcı olarak yer aldığı MARKA Konferansı 16. kez 16-18 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti. Bu yıl 45 konuşmacının sahne aldığı etkinlikte iş dünyasına yön veren farklı konular, yeni trendler, model ve fikirler konuşuldu.

 MARKA 2015 Konferansı’nın son günü olan 18 Aralık Cuma günü düzenlenen MARKA Gençlik Konferansı da bu yıl her zamankinden daha geniş katılımla ve daha zengin içerikle gerçekleşti. MARKA Gençlik Konferansı dahilinde yaptığı konuşmasında iş dünyasından önemli isimlere ve üniversite öğrencilerine seslenen Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, eğitimde dijital dönüşümün dünya genelinde önemli bir markası olarak tanınan Khan Academy’yi anlattı. Ayrıca Türkiye’deki eğitim reformunun önemli paydaşlarından olan Khan Academy Türkçe’nin bir STFA Vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı bünyesindeki faaliyetlerine, kuruluş hikâyesine ve ülke genelinde tanınan bir marka haline gelme sürecine de sunumunda yer veren Köksal’ın konuşması beğeni topladı.

Alp Köksal - Marka Konferansı

 Toplam üç gün süren MARKA 2015 Konferansı’nda Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal’ın yanı sıra, yazar, gazeteci ve aktivist Fatima Butto, Londra Tasarım Bienali'nin Başkanı Chris Turner, fotoğrafçı Perou, Caroline Koç, Nil Banu Yentür, Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu, AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, psikoterapist ve yazar Guy Winch, psikiyatr Prof. Dr. Kemal Sayar, ünlü tasarımcı Ayşe Birsel, senarist ve yazar Gülse Birsel ve New York Times tasarım köşesi yazarı Alice Rawsthorn gibi farklı alanlardan öne çıkan isimler konuşmacı olarak yer aldı.