Bill Gates Khan Academy’yi tavsiye ediyor!
< Haberlere Dön

Khan Academy, çocukların her şeyi öğrenebilecekleri bir kaynak...

Dünyanın en büyük sınıfı olarak tanınan uluslararası eğitim platformu Khan Academy’nin önemli bir destekçisi olan Bill Gates, Khan Academy’yi herkese tavsiye ediyor. Kendi çocuklarının eğitimi için de Khan Academy’yi kullandığını söyleyen Gates, bu ücretsiz kaynağın yaygınlaşmasını ve öğrenmek isteyen her bireye ulaşmasını gönüllü olarak destekliyor.

Khan Academy, kar amacı gütmeyen bir kuruluş ve tüm eğitim içeriğini ücretsiz olarak yayınlıyor. Teknoloji sayesinde çok daha fazla insanın öğrenmesini, eksik bilgilerini telafi etmesini ve kendisini geliştirmesini sağlayacak bir akımın öncüsü olarak kabul ediliyor.

Khan Academy öğrencilere ders çalışmak ve bilgilerini pekiştirmek için, velilere ise çocuklarının akademik gelişimini takip edebilmeleri için bir fırsat sunuyor. Öğretmenler ise Khan Academy’yi sınıflarında bir kaynak olarak kullanabiliyor ya da sınıflarındaki öğrencilerin durumlarını takip edebiliyorlar.

Khan Academy’yi herkes gibi kendi çocuklarına ders çalıştırmak için kaynak arayışı içindeyken keşfettiğini söyleyen Bill Gates, bu ücretsiz kaynağın tüm veliler ve çocuklar için çok önemli bir fırsat sunduğunun altını çiziyor. Gates, “Khan Academy’nin vizyonu, teknolojinin eğitimi nasıl dönüştürebileceği ve yeniden şekillendirebileceğini bize gösterdi” sözleriyle Khan Academy’yi destekliyor. Teknoloji ve eğitimi başarılı bir şekilde bir araya getiren Khan’ın önemli bir mucit olduğunu söyleyen Gates, “Khan Academy’nin eğitim sistemi üzerindeki etkisinin hesaplanamayacak kadar büyük” olduğuna inandığını vurguluyor.

Herkese, her yerde, dünya standartlarında ve ücretsiz öğrenim imkanı sağlamayı amaçlayan Khan Academy, ilkokul seviyesinden üniversite seviyesine matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, sanat, ekonomi ve tıp gibi farklı alanlarda dersler içeriyor. Ülkemizde ise 2012 yılında Khan Academy’nin ilk uluslararası iştiraki olarak faaliyete geçen Khan Academy Türkçe, bir STFA Vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı tarafından Türkçeleştiriliyor. Khan Academy Türkçe'nin yayınladığı 4000’e yakın ders videosu, 150 bin alıştırma vçok daha fazlasına hiç bir ücret ödemeden www.khanacademy.org.tr adresinden ulaşabiliyor.