Khan Academy Türkçe Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ne katıldı
< Haberlere Dön

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi, 5 Aralık 2015 Cumartesi günü Ankara’da gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın konuşması ile başlayan Zirve’de Türkiye’de eğitimin geleceği masaya yatırıldı; FATİH Projesi ve yeni eğitim teknolojileri konuşuldu. Eğitim Teknolojileri Zirve’sine keynote konuşmacı olarak davet edilen Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, Bakan Nabi Avcı’yı takiben açılış konuşmalarından birini gerçekleştirdi ve Khan Academy Türkçe’nin sunduğu teknolojiler ile birlikte Türkiye’deki eğitim reformunda oynadığı önemli rolü anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi”, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan üst düzey temsilcilerin yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinden konu ile ilgili öğretmen ve eğitimcilerin katılımıyla gerçekleşti. Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal’ın Türkiye’den tek çağrılı konuşmacı olarak davet edildiği Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde Google Eğitim Direktörü Bram Bout ve Intel Global Eğitim Uzmanı Dr. Sabine Huber de birer açılış konuşması gerçekleştirdiler. Yaklaşık 1500 katılımcı ile gerçekleşen Zirve’de açılış töreninin ardından, 300’ü aşkın sunum başvurusu arasından seçilen 70 sunuma yer verildi.

Khan Academy Türkçe Direktörü Köksal, konuşmasında yeni teknolojilerden en fazla fayda sağlayabilecek alanlardan birinin eğitim olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Khan Academy Türkçe olarak 2 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği halinde eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için hareket ediyoruz. Çok basit ama o kadar da önemli bir misyonumuz var. Herkese her yerde dünya standartlarında bir öğrenim imkanını ücretsiz olarak sunmayı amaçlıyoruz”. Bir STFA Vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı çatısı altında hayata geçen Khan Academy Türkçe’nin, STFA Grubu’nun girişimiyle online öğrenim platformu Khan Academy’nin ilk uluslararası iştiraki olarak kurulduğuna dikkat çeken Köksal, “Teknoloji çağında eğitim herkes için! Tek bir şeyi bilmelisin: her şeyi öğrenebilirsin!” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve dinleyicilerden yoğun alkış alan Khan Academy Türkçe Direktörü Köksal’a, Milli Eğitim Bakanlığı adına Bakan Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin bir plaket takdim etti.

Alp Köksal - Fatih ETZ