Khan Academy Türkçe Yöneticileri Khan Academy'yi ziyaret etti
< Haberlere Dön

2006 yılında Amerika’da kurulan Khan Academy bugüne kadar 300 milyon ders verdi. Binlerce video, örnek problemler ve alıştırmalar ile eğitim veren ve internet üzerinden tamamen ücretsiz olarak ulaşılabilen Khan Academy tüm dünyada eğitimciler tarafından eğitimde reform olarak nitelendiriliyor ve geleceğin eğitim sistemi olarak tanımlanıyor.

 

Khan Academy’nin kurucusu Salman Khan, Fortune dergisi tarafından dünyanın 40 yaş altındaki en başarılı 40 ismi arasında kabul edilirken, Time dergisi tarafından dünyadaki en önemli 100 isimden biri seçildi. Bugüne kadar birçok derginin kapağında yer alan Khan’ın eğitim ile ilgili yaptığı konuşmalar milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor.

STFA’nın girişimiyle Türkçe eğitime destek amacıyla kurulan ve Khan Academy’nin dünyadaki ilk ve tek resmi iştirakı olan Khan Academy Türkçe, Khan Academy’nin Amerika ofisi ile işbirliğini güçlendirerek sunduğu eğitim deneyimini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Bir STFA vakfı olan ve 1992 yılından beri hizmet veren Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı tarafından Türkçeleştirilen 1500'e yakın Khan Academy dersine hiçbir ücret ödemeden www.khanacademy.org.tr adresinden ulaşabilir, yeni eklenen dersleri Twitter ve YouTube'dan takip edebilir ve Facebook sayfasına üye olabilirsiniz.