Khan Academy Türkçe, Sosyal Fayda Zirvesi'nde!
< Haberlere Dön

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’nın dünya genelinde farklı ülkelerde düzenlediği Sosyal Fayda Zirvesi, 29 Eylül 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti.

UNDP Türkiye tarafından düzenlenen uluslararası Sosyal Fayda Zirvesi İstanbul buluşmasında küresel liderler ve sivil toplum aktivistleri bir araya gelerek günümüz dünyasının en önemli zorlukları için çözüm önerilerini paylaştılar. 2030 yılında nasıl bir dünyada yaşamak istiyoruz sorusunun sorulduğu ve sürdürülebilir kalkınma için Küresel Hedefler’in konuşulduğu Zirvede, sosyal fayda girişimlerinde teknolojinin ve yeni medyanın etkisi de tartışıldı. Aynı zamanda bölgesel bir konferans olan Sosyal Fayda Zirvesi, Türkiye ve Avrupa’dan değerli konuşmacıların yanı sıra sivil toplumun önemli temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti ve internet üzerinden simultane tercüme desteğiyle İngilizce ve Türkçe olarak canlı yayınlandı.

Sosyal Fayda Zirvesi’nde Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal da davetli konuşmacılar arasındaydı. Köksal, “Kitleler İçin Çevrimiçi Eğitim” başlıklı konuşmasında eğitim reformu ve yeni teknolojilerin eğitimde fırsat eşitliğine sağlayabileceği katkılara dikkat çekti. Bugüne kadar verdiği bir milyar ders ile dünyanın en büyük ücretsiz öğrenme platformu olan Khan Academy’nin ilk uluslararası ofisini bir STFA Vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı çatısı altında faaliyete geçirerek topluma kazandırmayı amaçladıkları faydayı anlatan Köksal’ın konuşması sonrasında Khan Academy Türkçe, Türkiye’de sivil toplumda eğitim adına yürütülen en önemli kurumsal sosyal sorumluluk oluşumlarından biri olarak izleyicilerden alkış topladı.

Sosyal Fayda Zirvesi