Khan Academy İzmir'de!
< Haberlere Dön

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "İlham Veren Buluşmalar" etkinliğine davetli olarak katılan Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, İzmir'de öğrenciler, öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile bir araya geldi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan,  “Teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde gerek toplumlar gerekse de toplumun en önemli parçası olan eğitim sistemi sürekli bir değişim içindedir. Bu değişime ayak uydurmak noktasında çağın gereklerini doğru tespit edip adımlarımızı bu yönde atmamız gerekmektedir.” diyerek bu süreçte bilgiye kolay ulaşabilen, donanımlı ve gelecek hedefi olan bireyler yetiştirmenin öneminden bahsetti. “İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu yıl başlattığımız ‘İlham Veren Buluşmalar’ eğitim etkinliği ile sosyal ve kültürel kimlikleriyle ufkumuzu açan bilim adamlarımız, iş dünyasından tanınmış isimler, ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil etmiş örnek kişiler ile sizleri bir araya getiriyoruz." sözleriyle etkinliği özetleyen Erarslan, Alp Köksal'ı konuşmasını yapmak üzere sahneye davet etti.

Ayağımız Toprağa Bassın Diye Teknolojiyi Kullanalım

“Artık teknoloji eğitimin de içinde, bugün eğitimde dijital dönüşümü yaşıyoruz.” şeklinde konuşmasına başlayan Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal, “Teknolojiyi doğru kullanalım ki ailemize ve arkadaşlarımıza daha çok vakit ayıralım ve sosyalleşebilelim, ayağımız toprağa basabilsin diye teknolojiyi kullanalım.” diyerek gençlere teknolojiye bağımlı yaşamamaları, aksine hayatı kolaylaştırması için teknolojiyi kullanmaları yönünde tavsiyede bulundu.

“Eğitimin kişiye özel olması çok önemli, herkes kendi anlama hızında bilgiye ulaşıp sindirebilmeli, artık satın alınan ürün değil, deneyim.” diyerek günümüzde paylaşım kültürü ve ekonomisinin ne denli önemli olduğunun altını çizdi.  Günümüz teknolojisinde büyük verinin ve veri analizinin önem kazandığını belirten Köksal, “Bu büyük veriyi analiz edebilen bir nesle ihtiyaç var.” diyerek gençlere ilerde bu konuya yönelmeleri ile ilgili önerilerde bulundu.

Bilgi her an her yerde, kendi hızında

“Endüstri 4. Devriminde interdisipliner beceriler ve çok yönlü meslekler edinmemiz gerekiyor.” diyen Köksal, değişen dünyada hepimizin bir yandan öğrenirken bir yandan da öğrettiğini ifade etti.

Köksal, “Artık bilgi şelale gibi akıyor, bunu bardağa doldurmayı öğrenmemiz gerekir. Öğretmenler sadece bilgiyi vermekle kalmıyor, aynı zamanda birer danışman olarak en hızlı ve en güvenilir yoldan bilgiye nasıl ulaşılır, bunu öğretiyor. Eğitimde dijital dönüşüm sayesinde, herkes öğrenirken kendine en uygun yolu seçebilir. Herkes kendi hızında öğrenebilir. “ diyerek günümüzün sanal dünya ile gerçek dünyanın birleştiği bir iletişim yolu olduğunun altını çizdi.

Eğitimde ‘Makers’ ve ‘STEM’ çalışmalarının artık çok popüler olduğunu belirten Köksal, yaparak öğrenmenin en etkili öğrenme yolu olduğunu kaydetti.

Khan Academy hakkında da bilgi veren Köksal, akademinin kurucusu Salman Khan’ın kuzenlerine ders anlatmak için kendini çektiği videoları internete yüklemesiyle birdenbire tıklanma rekorları kırmaya başladığını ve fikrin bu şekilde ortaya çıktığını ifade etti.

Khan Academy’nin ilk uluslararası ofisinin ülkemizde açıldığının altını çizen Köksal, bunun sebebinin teknolojiyi iyi kullanan güçlü bir genç nüfusumuzun olmasına bağlı olduğunu kaydetti.

Bilginin ihtiyacı olan herkese ücretsiz ulaşması gerektiğini ifade eden Köksal, Khan Academy’nin kar amacı gütmediğini, tüm videoların tamamen ücretsiz olduğunu ve isteyen herkesin erişebildiğini ifade etti.

Deneyin, Yanılın Ama Sonunda Eksiksiz Öğrenin

“Öğrenme macerası hayat boyu gerçekleşen bir eylemdir.” diyen Köksal, insanın var olduğu günden itibaren sürekli öğrenmeye açık olduğunu ifade etti.

“Sloganı ‘Her şeyi öğrenebilirsin.’ olan Khan Academy, uzaktan eğitim modelini temel alıyor. Anlayarak ve tam öğrenmeyi hedefleyen, her seviyede ve pek çok konuda videolar içeren eğitim platformunda yaklaşık sekizer dakikalık videolar, interaktif testler ve alıştırmalar var. Absürt örnekler veren ve gerçek hayatla bağlantılar kuran eğitici videoların kara tahtaya tebeşirle yazılmış görüntüsü bilinçli bir şekilde kullanılıyor. Bu sayede videoların akılda kalıcı olması sağlanıyor. Altı binden fazla videonun bulunduğu eğitici platformda, video seslendirmeleri önce gönüllü öğretmenlerle başladı sonra onlara gönüllü tiyatrocular da eklendi.” diyerek akademi hakkında bilgi veren Köksal, şu ana kadar elli milyon ders vermiş bir akademinin parçası olmaktan duyduğu gururu dile getirdi.

Ters yüz öğrenme, harmanlanmış öğrenme, paylaşarak öğrenme, tam öğrenme ve ustalaşarak öğrenme gibi yeni öğrenme ve öğretme tekniklerinden bahseden Köksal, “ Teknolojiyi, insan faktörünü ön plana çıkarmak için kullanmalıyız.” diyerek “Bugünün çocuklarını dünün yöntemleri ile eğitirsek yarınlarından çalarız.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Program, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan’ın bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal’a değerli sunumları için teşekkür etmesi ve öğrencilerle öz çekim yapılmasıyla sona erdi.

Alp Köksal - İzmir - Eğitim - İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Haberin devamı için: http://www.medyaege.com.tr/alp-koksal-ile-ogrenciler-bir-arada-64416h.htm