Khan Academy Türkçe’den 10 Milyon Ücretsiz Ders Hedefi
< Haberlere Dön

Dünyanın en büyük ücretsiz online öğrenim platformu Khan Academy’nin uluslararası ilk iştiraki olan Khan Academy Türkçe,  matematikten fen bilimlerine, sosyal bilimlerden astronomiye zengin içeriğiyle bugüne kadar 3,5 milyon ders verdi. 7’den 70’e herkese ücretsiz bir öğrenim kaynağı sunan Khan Academy Türkçe, 2015 yılı sonuna kadar 10 milyon ders vermiş olmayı hedefliyor.

Türkçe eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak amacıyla 2012 yılında Türkçe’ye kazandırılan Khan Academy, 2015 yılı sonunda 4500 Türkçe ders videosuna ulaşmayı ve www.khanacademy.org.tr adresinden ücretsiz olarak sunduğu içerikleriyle 10 milyon ders vermiş olmayı hedefliyor. Yaklaşık 250 gönüllü çevirmenin desteğiyle, bugüne kadar Khan Academy derslerinden 3500 tanesi Türkçeleştirildi ve dünyanın her yerinde Türkçe konuşan herkes için ücretsiz olarak sunuldu.

Eğitimde dijital dönüşümün öneminin giderek arttığı günümüzde, ihtiyacı olan herkesin ücretsiz olarak yararlanması için hazırlanan Khan Academy Türkçe, ağırlıklı olarak ortaokul ve lise öğrencileri tarafından kullanılıyor olsa da, üniversite öğrencileri, öğretmenler ve yetişkinler için de uygun içerikler sunuyor. Ders videolarının yanı sıra, interaktif alıştırmalar ve ölçme değerlendirme seçenekleri ile tam ve ustalaşarak öğrenme anlayışına vurgu yapan Khan Academy Türkçe bugüne kadar 3,5 milyon ücretsiz ders verdi.      

 “Türkçe Eğitimde Fırsat Eşitliğine Katkı En Büyük Hedefimiz”

Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, geçtiğimiz ay katıldığı Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde yaptığı “Eğitimde Dijital Dönüşüm” başlıklı konuşmasında eğitim teknolojilerinin hayatımızı nasıl değiştirdiğine, kişiselleştirilmiş ve kendi hızında öğrenimi nasıl mümkün kıldığına ve Khan Academy’nin eğitimde dijital dönüşümün öncülerinden olduğuna değindi. Türkiye’nin eğitim reformunda yaşanmakta olan dijital dönüşümde Khan Academy Türkçe’nin önemli bir rol üstlendiğini belirten Köksal; yeni teknolojiler sayesinde herkese, her yerde, dünya standartlarında ve ücretsiz eğitimin mümkün olduğunun ve Khan Academy Türkçe’nin de bu hedefle çalışmalarına devam edeceğinin altını çizdi.

Konuyla ilgili Hürriyet’te çıkan habere ulaşmak için:

http://www.hurriyet.com.tr/egitim/28602843.asp