Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan Khan Academy Türkçe'ye Tam Destek
< Haberlere Dön

Türkçe eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek; Khan Academy Türkçe ve MEB işbirliğini güçlendirmek amacıyla STFA ve Khan Academy Türkçe yöneticileri Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile bir araya geldiler.

STFA ve Khan Academy Türkçe yöneticileri 7 Nisan 2015 Salı günü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı ziyaret ederek, çalışmaları STFA çatısı altında yürütülmekte olan ve Türkçe eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi amaçlayan Khan Academy Türkçe’nin faaliyetlerini anlattılar. Yaklaşık bir saat süren ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Bakan Danışmanı Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun katıldığı toplantı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Khan Academy Türkçe’ye tam destek sözü vermesiyle sonuçlandı.

Toplantıda, bir STFA Vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı tarafından hazırlanan Khan Academy Türkçe derslerinin Türkiye’deki bütün okullara ulaşması ve eğitim sistemimizde yaygın kullanımının sağlanması için önemli bir adım atıldı. Bakan Avcı, STFA Grubu’nun girişimiyle Khan Academy’nin dünyadaki ilk iştiraki olarak faaliyete geçen Khan Academy Türkçe’yi ülkemizde gerçekleşmekte olan eğitim reformunun önemli bir paydaşı olarak nitelendirirken, Khan Academy’nin sunduğu teknolojileri Bakanlık olarak eğitim sisteminin içine entegre etmeyi düşündüklerinden de bahsetti.

Toplantıyı takiben Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’deki tüm okullara Khan Academy Türkçe’nin tanıtımı ile ilgili bir yazı gönderdi. Ayrıca, yine MEB tarafından tüm öğretmenlere Khan Academy Türkçe’yi tanıtan ve kullanmaya teşvik eden SMS mesajları gönderildi.

Khan Academy Türkçe’nin dersleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile yapılan işbirliği kapsamında kısa adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağı’nda yayınlanıyor ve tüm okullara ulaşıyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir birim olan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yürütülen işbirliği kapsamında Khan Academy Türkçe içeriklerinden geçmişte dilediği eğitimi alma şansı olmamış bireyler de yararlanıyorlar.