Anne babalar çocuklarının gelişimini Khan Academy’den takip edebilecek
< Haberlere Dön

Ücretsiz online öğrenim platformu Khan Academy’nin, yeni eğitim-öğretim yılına hazırlıkların başladığı bu günlerde velilere güzel bir haberi var: Khan Academy, velilerin çocuklarının gelişimini takip edebilecekleri interaktif bir sistemi hayata geçirdi.

Çocuklar, öğrenci hesabı ile bilgisayar, tablet ya da telefon üzerinden öğrendiklerini pekiştirirken; anne babalar da çocuklarının gelişimini kendi hesaplarından anlık olarak takip edebiliyorlar. Öğrenerek geçirilen her dakika puan kazandırıyor; konuları anladıkça büyüyen Avatar ve kazanılan madalyalar da çocuklar için öğrenmeyi daha eğlenceli bir hale getiriyor.

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan, binlerce ders videosu ile herkese, her yerde, dünya standartlarında bir öğrenim imkânını ücretsiz olarak sunan Khan Academy, web sitesinde hayata geçirdiği yeni uygulama ile anne babalara çocuklarının gelişimini interaktif olarak takip etme olanağı sunuyor.

Kişiselleştirilmiş ve oyunlaştırılmış eğitim anlayışı

Khan Academy ders videoları ile öğrenen öğrenciler, öğrendikleri bilgileri web sitesinde sunulan interaktif alıştırmalar ile pekiştirebiliyorlar. Khan Academy’nin bütün içeriğine üye olmadan ulaşmak mümkün olsa da, yeni sitede (tr.khanacademy.org) sunulan ve tamamen ücretsiz olan üyelik seçeneği ile öğrenci kendi adına açacağı bir hesap sayesinde hem öğreniyor hem de bilgilerini test ederken puan toplayabiliyor. Sitede geçirilen her dakika, izlenen her video ve cevaplanan her soru öğrencinin puanlarını arttırıyor. Khan Academy’nin akıllı sistemi her öğrenciyi kendine en uygun seviyedeki ders ve alıştırmalara yönlendiriyor. Hesap açma işlemi sırasında seçilen Avatar yani sanal karakter de puan kazandıkça büyüyor. Bu uygulamalar sayesinde Khan Academy, öğrencilere hem kişiselleştirilmiş hem de oyunlaştırılmış bir öğrenme yöntemi sunmuş oluyor.

Anne babalar da Khan Academy’den öğreniyor

Web sitesi üzerinde anne babalar da veli girişi ile hesap açarak çocuklarının hesaplarına bağlanabiliyor. Böylece Khan Academy’nin gelişmiş ölçme değerlendirme yöntemleri ile çocuklarının gelişimini canlı olarak takip edebiliyorlar. Platform üzerinde kullanıcı profili sayfasından “veli ekleme” veya “çocuk ekleme” seçenekleri takip edilerek hesaplar arasındaki bağlantı kurulabiliyor. Ayrıca açılan veli hesabıyla, veliler kendi merak ettikleri konularda Khan Academy’den öğrenmeye de devam edebiliyorlar.  

Bu uygulamaların tamamına, bir STFA vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı’nın desteğiyle Türkçe eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak amacıyla 2012 yılında Khan Academy’nin ilk uluslararası iştiraki olarak faaliyet göstermeye başlayan Khan Academy Türkçe sayesinde, Türkçe olarak https://tr.khanacademy.org adresinden ulaşılabiliyor.