Khan Academy’den Yurt Dışındaki Üniversitelerde Okumak İsteyenlere Ücretsiz SAT Hazırlık Desteği
< Haberlere Dön

Dünyanın en büyük ücretsiz online öğrenim platformu Khan Academy, yurt dışındaki üniversitelerde okumak için başvuran öğrencilerin mutlaka girmesi gereken SAT sınavlarına hazırlık için, SAT sınavlarını hazırlayan College Board ile özel bir işbirliğine imza attı. Khan Academy, SAT sınavı için özel olarak hazırlanmış birçok alıştırma, soru çözümü ve konu anlatımını adaylara ücretsiz olarak sunacak.

İngilizce uygulanan ve College Board tarafından düzenlenen SAT sınavı (Scholastic Aptitude Test), ABD ve Avrupa’daki üniversitelerde eğitim görebilmek için mutlaka girilmesi gereken ve uluslararası geçerliliği olan bir üniversite sınavı. Harvard, Oxford, Yale gibi saygın üniversiteler tarafından kabul gören ve ücretli olan SAT sınavı için hazırlık testlerine ve online çalışma materyallerine de şu ana kadar ücretli erişim sağlanabiliyordu. 

Haziran ayı başında College Board ve Khan Academy işbirliği duyurulurken, sınavı düzenleme yetkisine sahip olan tek kurum olan College Board, ayrıca SAT’de yeni düzenlemeler yapılacağını da açıkladı. Yenilenen sınav Mart 2016’dan itibaren uygulanıyor olacak.  Yeni düzenlemenin en önemli getirilerinden biri ise, sınava hazırlık süreci için Khan Academy ile başlatılan ortak çalışma oldu.

Khan Academy ve College Board işbirliği dahilinde, ilk defa College Board onaylı test hazırlık materyalleri ve içerikleri, sınav hazırlığı için online bir platform üzerinden ücretsiz olarak sunulacak. Türkiye’den sınava katılacak adaylar da, Khan Academy’nin uluslararası ilk iştiraki olan Khan Academy Türkçe’nin interaktif platformunda yer alan İngilizce içerikli SAT hazırlık kaynaklarından ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Dünya genelinde eğitimde fırsat eşitliği için SAT sınavına ücretsiz hazırlık

Yeni SAT sınavı formatına dair ders anlatımı ve soru çözümü içeren videoların yanı sıra öğrencileri yönlendirebilecek interaktif  bir yazılımı da kapsayan çeşitli kaynaklar Khan Academy platformunda yayına alındı. Bu kaynaklar SAT sınav içeriklerini oluşturan College Board ekibi ile işbirliği içerisinde hazırlandı ve resmi sınav hazırlık kaynakları olarak yayınlandı. Khan Academy ve College Board işbirliği sayesinde, dünyanın her yerinden milyonlarca öğrenci yeni SAT sınavı için özel olarak hazırlanmış birçok alıştırma, soru çözümü ve konu anlatımına ücretsiz ulaşması artık mümkün.

Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği SAT sınavlarına Türkiye’den de yurtdışında okumak isteyen veya yurtdışından Türkiye’deki üniversitelere geçiş yapmak isteyen binlerce öğrencinin katıldığının altını çizen Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal; “SAT yurtdışında saygın üniversitelerde eğitim almak isteyen pek çok öğrencinin hayatına yön veren çok önemli bir sınav. Khan Academy’nin College Board ile yaptığı bu işbirliğini eğitimde fırsat eşitliği için önemli bir adım olarak görüyoruz. Artık SAT sınavına herkes resmi bir online kaynak ile kendi hızında ve ücretsiz olarak hazırlanabilecek” dedi.

College Board’un CEO’su David Coleman ise Khan Academy’nin kurucusu Salman Khan ile birlikte yaptığı açıklamada şunları söyledi: “SAT, çalışmayı ve yeterliliği ödüllendirmeli. Bu sınavda başarılı olma fırsatı herkese yönelik olmalı. SAT’yi dünya standartlarında, yüksek kaliteli ve adil bir sınav haline getirmeye yönelik olan kararlılığımızı, sınava hazırlık  için bedelsiz kaynak oluşturacak Khan Academy ile olan işbirliğimizle bir kez daha göstermiş olduk.”