Küçük bir takımla büyük bir değişim için çalışıyoruz

Biz küçük bir takım ile Türkçe eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirebileceğimizi hayal ediyor ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çoğu insanın kendi eksikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda kaliteli eğitime ulaşmakta zorlandığı bir dünyada teknolojinin getirilerinden yararlanarak tüm dünyanın eğitime olan bakış açısını değiştirmeye çalışıyoruz. Herkesin, her yerde, kaliteli eğitime kolayca ve ücretsiz olarak ulaşabilmesini sağlamayı kendimize hedef belirliyoruz. Ayrıca, yeni teknolojilerin eğitim için çok önemli fırsatlar sunduğuna inanıyor ve sınıflardaki eğitim anlayışının modernleşmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Teknoloji destekli ama insan odaklı; eksiksiz ve ustalaşarak öğrenme anlayışını benimseyerek, kişiselleştirilmiş bir öğrenim deneyimini herkese ücretsiz olarak sunuyoruz.

Bu hedefe inanan bir kaç insanın bile büyük bir değişime öncülük edebileceğinie inanıyoruz. Bunun için, öğrenci ya da profesyonel, çoğu gönüllü çevirmenler ve destekçilerden oluşan büyük Khan Academy Türkçe ailesinin yanı sıra doğru insanlardan kurduğumuz küçük takımımız ile dünyanın en büyük okulunun oluşmasına yardım ediyor ve Türkçe konuşan tüm insanlara dünya standartlarında bir öğrenim kaynağı sağlayabilmek, eğitimi özgürleştirmek, modernleştirmek ve bir adım daha ileriye taşıyabilmek için hiç durmadan çalışıyoruz.



Kurucu Üyelerimiz

Ata Başaran   -   Alp Y. Taşkent   -   H. Ali Şentürk



Khan Academy Türkçe'nin sosyal girişimcilik hikayesi

2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Salman Khan tarafından kurulan Khan Academy, bilginin ücretsiz ve özgürce paylaşılması gerektiğini savunarak eğitim içeriğinin tüm dillerde ücretsiz olarak yayınlanması için gönüllü çevirmenlere çağrı yaptı. Khan Academy'nin misyonu bilgi ve iletişim çağının hayatımıza kazandırdığı teknolojilerden yararlanarak dijital eğitim içeriğiklerinin tüm dünyada öğrenmek isteyen herkese ulaşmasını sağlamak ve eğitimde fırsat eşitliğinin güçlenmesine küresel ölçekte destek olmaktır. Zaman içerisinde tekil gönüllülerin Khan Academy derslerini Türkçe'ye çeviri çabalarını geliştirip organize etmeyi amaçlayan bir grup öğrenci, Ata Başaran'ın öncülüğüyle video altyazılarının Türkçe'ye tercümesi fikrini projeleştirerek Khan Academy Türkçe'nin temellerini atmıştır.

2012 yılında ise bir STFA Vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı, STFA Grubu'nun üst düzey yöneticilerinden Alp Taşkent ve Ali Şentürk önderliğinde Salman Khan ile görüşerek bu değerli misyonu Türkiye'de üstlenmiş ve Vakıf, Khan Academy ile uluslararası işbirliğine giden ilk kuruluş olmuştur. Khan Academy ile aynı vizyonu paylaşan Vakıf, Türkçe eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak hedefi ile destek vermek isteyen tüm gönüllüleri bir araya getirmiş ve çalışmayı başlatan öğrencilerle işbirliğine gitmiştir. Aynı zamanda profesyonel bir ekip oluşturup kurumsal bir çatı altında Khan Academy'nin Türkiye'de temsil edilmesi, tam zamanlı video prodüksiyonu, araştırma ve tanıtım faaliyetlerini başlatarak, Khan Academy Türkçe platformunun kurulmasını sağlamıştır.

Bugün 52 dilde ve 190 ülkede eğitim veren Khan Academy'nin ilk uluslararası iştiraki olarak kurulan ve 2013 yılında yapılan lansman ile kamuoyuna duyurulan Khan Academy Türkçe, bugün dünya genelinde İspanyolca, Fransızca ve Portekizce ile birlikte Khan Academy'nin milyonlarca ders veren en önemli uluslararası ofislerinden biridir. Khan Academy Türkçe 20 kişiye yaklaşan tam ve yarı zamanlı çalışanları, 600'den fazla gönüllüsü, sivil toplum ve özel sektörden işbirlikçileri ile, Türkçe eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla çıktığı yolda çalışmalarına hızla devam etmekte olan bir sosyal girişimdir. Şu ana kadar 320 milyonun üzerinde ders veren Khan Academy Türkçe'nin hazırladığı eğitim içeriği Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Bilişim Ağı'nda da yayınlanmakta ve tüm okullara ulaşarak her geçen gün hızla yaygınlaşmaktadır. Dünya genelinde Khan Academy ile öğrenen 130 milyondan fazla kayıtlı öğrenci gibi, Türkiye'de de milyonlarca öğrenci ve öğretmen Khan Academy'den faydalanmaktadır. Khan Academy Türkçe, sunduğu 10.000'e yakın Türkçe eğitim videosu ile tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaşanmakta olan eğitimde reformunun önemli bir paydaşı olmayı başarmış eğitim alanında tanınan bir sivil toplum kuruluşu konumuna gelmiştir.



Takımla tanışın

Alp Köksal

Direktör

Liseyi Amerika'da bitirdikten sonra Koç Üniversitesi işletme bölümünden mezun olan Alp, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi’nde birincilikle tamamladı. Aynı okulda Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde çalıştı ve doktoraya devam etti. Eğitim, dijitalleşme ve sosyal girişimcilik üzerine birçok uluslararası konferansa konuşmacı olarak katılan ve deneyimlerini farklı TEDx sahnelerinde paylaşma imkanı bulan olan Alp, eğitim STK'larında farklı roller de üstleniyor; artakalan vaktinde ise müzik ile ilgileniyor.

Sena Saka Bayraktar

Editör

Sena, derece ile kazandığı Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim bölümünden 2015 yılında mezun olduktan sonra İsviçre'de İngilizce ve Fransızca olarak siyaset bilimi, ekonomi, sosyoloji ve antropoloji alanlarını içeren iki farklı yükseklisans programını tamamladı. Khan Academy Türkçe için uzun süredir gönüllü çevirmenlik yapan Sena, ekibe katıldıktan sonra çeviri, denetim, gönüllü çevirmenlerin koordine edilmesi gibi platformun yerelleştirilmesi ile ilgili süreçlerden sorumlu olarak çalışıyor.

Ezgi Koşar Cavkaytar

Video Editörü

Radyo ve Televizyonculuk bölümü mezunu olan Ezgi, takımımızın en eski üyesidir. Ders videolarının üretimi ve yayınlanması ile ilgili teknik süreçleri yürütmektedir. Çalışkanlığı ile Khan Academy Türkçe’nin gözdesi ve pozitif enerjisi ile tüm takımın neşesidir. Moda ve alışveriş merakı ile itham edilse de boş vakitlerini spor ve kültürel faaliyetlere ayırmayı sever; seyahat etmekten ve yeni yerler görmekten hoşlanır.

A. Haluk Şener

Veritabanı Sorumlusu

Khan Academy Türkçe’nin veritabanından sorumlu olan Haluk, videolarımız ve diğer alanlardaki tüm bilgilerin akışından ve kaydından sorumludur. Muhasebe ve iç raporlamanın yanı sıra prodüksyion aşamalarında da aktif olarak görev almaktadır. İşletme mezunudur ve muhasebe alanında deneyim sahibidir. Takımın yaşça en büyüğü olan Haluk, evli ve iki çocuk babasıdır.

Neslihan Öztürk

İletişim ve İş Geliştirme Sorumlusu

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olan Neslihan, çeşitli eğitim kurumlarında Fen Bilgisi öğretmeni ve Eğitim Teknoloğu olarak deneyim kazandıktan sonra Khan Academy Türkçe ekibine katıldı. Kurumsal iletişim, sosyal medya iletişimi ve paydaş iletişiminden sorumlu olan Neslihan, Khan Academy'nin daha çok bireyin eğitimine katkı sağlamasını hedefleyen yeni projeler geliştirmenin yanı sıra öğretmen olarak ekibimize katkı sağlıyor.

Kadir Hacimuto

Muhasebe ve Finansal İşler Sorumlusu

Kadir Ağabey, 40 yılı aşkın muhasebe deneyiminin yanı sıra kar amacı gütmeyen kuruluşların muhasebesi ve finansal konuları üzerinde uzmanlığa sahiptir. Ekibimizin değişmez bir üyesi olan Kadir Ağabey, arkağlanda gerçekleşen finansman ve diğer finansal operasyonlarımızı yürütmektedir.

Parla Şenol

Seslendirmen

Sinema, tiyatro, reklam, dizi oyuncusu; ses ve seslendirme sanatçısı olan Parla Şenol, Khan Academy Türkçe için Sanat Tarihi alanındaki videoları seslendirmekte ve projemize erken aşamalarından itibaren destek vermektedir.

Funda Postacı

Seslendirmen

Sinema, tiyatro, reklam, dizi oyuncusu; ses ve seslendirme sanatçısı olan Funda Postacı, Khan Academy Türkçe'nin tıp ve sağlık dersleri başta olmak üzere farklı alanlardaki eğitim videolarını seslendirmekte ve takımımıza destek vermektedir.

Selçuk Kıpçak

Seslendirmen

İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncularından, birçok yabancı film karakterine ses vermiş seslendirme sanatçısı Selçuk Kıpçak, Khan Academy Türkçe'nin farklı alanlardaki eğitim videolarını seslendirmekte ve takımımıza destek vermektedir.

Emrah Saka

Seslendirmen

1992'den bu yana radyo, tv programları ve dublaj yapan ve aynı zamanda gazete ve dergilerde müzik, sinema, teknoloji ve popüler kültür üzerine özel röportajlar ve yazılar hazırlayan Emrah Saka, Khan Academy Türkçe'nin Fen Bilimleri alanındaki eğitim videolarını seslendirmekte ve takımımıza destek verdi.

Begüm Başoğlu

Seslendirmen

İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olduktan sonra Istituto Europeo di Design Milano’da Moda Tarihi eğitimi alan Begüm, sanat kütüphanesi küratörlüğü, eğitmenlik ve çevirmenliğin yanı sıra denemeler ve kitap yorumları yazmaktadır. Sade ve Müşterek Düşünceler isimli kitapları ile büyük beğeni toplayan Begüm, gönüllü çalışmaları kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı için kitap seslendirmekte ve Sanat Tarihi alanındaki videolarımıza da katkıda bulunmaktadır.

Sercan Gidişoğlu

Akademisyen / Seslendirmen

Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra yükseklisansını Fransa’da tamamlayan Sercan, Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktora adayıdır ve Galatasaray Üniversitesi’nde ders vermektedir. Sanatçı bir aileden gelen Sercan profesyonel tiyatrocu, oyuncu ve dublaj sanatçısı olmakla birlikte akademisyen kimliği ile Khan Academy Türkçe’nin farklı alanlardaki videolarına ses vermektedir.

Talip Cengiz

Matematik Öğretmeni / Seslendirmen

Orta öğrenimini Almanya’da tamamlayan ve Ankara Üniversitesinden mezun olan Talip, öğretmen kimliğine 21 yıllık mesleki tecrübesini de ekleyerek matematik içeriğinin denetlenmesi ve seslendirilmesi konularında ekibimize destek olmaktadır. Üniversite döneminde radyo programcılığı yapan ve model uçak tutkunu olan Talip aynı zamanda amatör olarak müzik ve yazılım işleri ile de uğraşmaktadır.  Matematik ve öğrenme üzerine sahne oyunları sergileyen, konferanslar veren, makaleler yazan hatta şarkılar besteleyen Talip iki çocuk babasıdır.

F. Orçun Solak

Video Editörü (06.2012-07.2022)

Radyo ve Televizyonculuk bölümü mezunu olan Orçun, daha önce medya sektöründe uzun metraj film editörlüğü ve çeşitli projelerin prodüksiyon ekiplerinde yer aldı. Bilgisayar bilgisi ve araştırmacılığı ile Khan Academy’nin sorun çözücüsüdür. DDD/DAKSAR gönüllüsü olan ve denizde vakit geçirmeyi seven Orçun, aynı zamanda fotoğrafçılık ile ilgileniyor, "VosVos" merakı ve sosyal kişiliğiyle tanınıyor.

Ş. Murat Ercan

Öğretmen / Seslendirmen (06.2012 - 10.2019)

Murat Ercan, Khan Academy Türkçe’nin öğretmeni; seslendirmeni yani Salman Khan’ın sesidir. Öğretim üyesi olan ve hem üniversite hem de lise seviyesinde uzun yıllar İngilizce dersi veren Murat, aynı zamanda profesyonel müzisyendir. Khan Academy Türkçe videolarına ses vermekle birlikte aktif olarak müzik çalışmalarına devam etmektedir. Zamanının çoğunu stüdyoda geçirse de, mükemmeliyetçi tutumuyla hazırladığı videolarda kendine has tarzı ile farklılık yaratıyor.

Gül Şahin

Editör (02.2021 - 12.2021)

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümünden mezun olan Gül, yüksek lisans derecesini ise aynı alanda KU Leuven Üniversitesi’nden kazandı. İngilizce öğretmenliği ve serbest çevirmenlik deneyimlerinin yanı sıra 6 yıl dijital pazarlama alanında çalıştıkran sonra ekibimize katılan Gül, çeviri, denetim, gönüllü çevirmenlerin koordine edilmesi gibi içerik ve platform ile ilgili süreçlerden sorumlu oldu ve ekibimize katkı sağladı.

Kübra Yüre

Editör (05.2016 - 08.2018)

Ekibimizin genç öğretmeni Kübra, derece ile kazandığı Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden 2015 yılında mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi, Şişli Terakki Vakfı Okulları, Amerikan Kültür Dil Okulları ve Almanya'da Wilhelm-Keil Schule Hauptshule Mit Wekrealschule'de öğretmen ve stajyer öğretmen olarak deneyim sahibi olan Kübra, video çevirileri ile ilgili süreç dahilinde denetim, iletişim ve gönüllülerin koordine edilmesi görevlerini üstlendi.

A. Aysu Damar

İletişim ve İşbirlikleri Uzmanı (10.2014 - 07.2018)

STFA'nın üstün ve özel yetenekli gençlere eğitim vermek için kurduğu İnanç Lisesi (TEVİTÖL) mezunu olan Aysu, Sarah Lawrence College Sosyal Bilimler Bölümü’nden 2010 yılında mezun oldu. Aysu, eğitim kurumları, öğretmenler ve gönüllüler ile iletişimin yanı sıra Khan Academy Türkçe'nin kurumsal iletişim ve PR faaliyetlerinin yürütülmesine katkı sağladı. Sivil toplum kuruluşları ve eğitim alanındaki diğer paydaşlarla yeni işbirlikleri geliştiren Aysu, yemek, dekorasyon ve yeni yerler keşfetmekten hoşlanır.

Gizem Gözde Uçar

Editör (10.2013 - 03.2016)

Koç Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Uluslararası İlişkiler Bölümü çift anadal mezunu olan Gizem, Khan Academy derslerinin Türkçeleştirilmesi için çeviri sürecinde gönüllü çevirmenleri koordine etmenin yanı sıra çevirilerin seçimi ve denetlenmesini üstlendi.

Emre Kılıç

Bilgisayar Mühendisi (01.2013 - 12.2015)

Khan Academy Türkçe web sitesinin tasarımı, yeniden programlanması ve güncellenmesinden sorumlu olan Emre, bilgisayar mühendisidir ve üç yabancı dil bilmektedir. Yazılımcı olarak bilişim sektöründe on senenin üzerinde deneyim sahibi olan Emre aynı zamanda teknoloji danışmanlığı yapmaktadır. Bugünlerde ise pilot olarak kariyerine devam eden Emre'ye göklerde rastlayabilirsiniz.

Ümran Kan

Seslendirmen (11.2013 - 12.2014)

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Ümran, profesyonel spikerlik ve dublaj konularında eğitim almıştır ve bu konularda ‘iletişim uzmanı’ olarak eğitim vermektedir. Khan Academy Türkçe'nin başta ekonomi ve finans dersleri olmak üzere farklı alanlardaki eğitim videolarını seslendiren Ümran, aynı zamanda TRT 'de program yapımcısı ve sunucusu olarak Radyo ve Televizyon sektöründe çalışma hayatına devam etmektedir.

Nusret Özkan

Finansal Danışman (2012 - 2019)

STFA Grubu'nda 30 yıldan uzun süredir muhasebe departmanının farklı pozisyonlarında görev almış ve yöneticilik yapmış olan Nusret Özkan, ekibimize finansal konularda destek ve danışmanlık vermekte, bilgi birikimi ve deneyimi ile Khan Academy Türkçe ekibine kuruluş aşamasından bugüne destek olmaktadır.

Filiz Burhan

Basın Danışmanı (2015 - 2017)

Milliyet, Capital gibi yayınlarda basın geçmişine sahip olan Filiz Burhan, aynı zamanda Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) gibi STK'larda yönetici olarak görev aldığı süre boyunca kazandığı değerli sivil toplum deneyimi ile Khan Academy Türkçe ekibine Stratejik İletişim ve Basın Danışmanı olarak destek vermektedir.

Ebru Aygün Kohen

Strateji Danışmanı (2013 - 2017)

Microsoft, Oracle, Çukurova Medya Grubu, Doğan Online, Superonline ve Arena Bilgisayar gibi önemli firmalarda üst düzey yöneticilik yapmış ve 602 Sales and Marketing Consultancy şirketinin sahibi olarak medya ve pazarlama alanındaki deneyimiyle tanınan Ebru Kohen, Khan Academy Türkçe'nin ilk zamanlarından beri gönüllü olarak ekibimizde yer almakta ve ne zaman ihtiyacımız olsa danışmanımız olarak bize destek olmaktadır.




Stajyerlerimiz

Can Özkan

Stajyer

Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünmde öğrenci olan Can, 2015 ve 2016 yazlarıında Khan Academy Türkçe takımına çeviri denetleme ve redaksiyon alanında destek vermiştir.

Anna Yağcı

Stajyer

Çeviribilim bölümü öğrencisi olan Anna, Khan Academy Türkçe takımına 2014 yazında İngilizce çeviri ve denetleme konularında destek vermiştir.

Meltem Toptaş

Stajyer

Bilgisayar yazılımcılığı bölümünde öğrenci olan Meltem, Khan Academy Türkçe takımına 2013 yazında stajyer olarak destek vermiştir.

İzel Akdil

Stajyer

Çeviribilim bölümü öğrencisi olan İzel, Khan Academy Türkçe takımına 2015 yazında çeviri ve içerik denetleme konularında destek vermiştir.

Ceren Narin

Stajyer

Mütercim tercümanlık bölümünde okumakta olan Ceren, 2013 yazında Khan Academy Türkçe takımına çeviri ve denetleme konusunda destek vermiştir.

Tuğçe Geven

Stajyer

Halkla İlişkiler bölümü ögrencisi olan Tuğçe, 2015 yazında stajyer olarak Khan Academy Türkçe takımına destek vermiştir.

İrem Divriş

Stajyer

University of West Minster (İngiltere)'de İngilizce Edebiyat ve Tarih bölümünde öğrenci olan İrem, 2015 yazında çeviri ve çeviri denetim süreçlerinde Khan Academy Türkçe takımına stajyer olarak destek vermiştir.

Alperen Türkol

Stajyer

Carleton College (ABD)'de Ekonomi ve Medya Çalışmaları bölümünde öğrenci olan Alperen, 2015 yazında Khan Academy Türkçe takımına stajyer olarak destek vermiştir.

Mert Kıvanç Paker

Stajyer

Sciences Po Paris (Fransa) ve Columbia University (ABD) çift lisans programı Ekonomi bölümü öğrencisi olan Kıvanç, 2015 yazında Khan Academy Türkçe takımına stajyer olarak destek vermiştir.

Bora Babaloğlu

Stajyer

Çeviribilim bölümü öğrencisi olan Bora, Khan Academy Türkçe takımına 2014 yazında İngilizce çeviri ve ders videolarını altyazılandırma konularında destek vermiştir.

Burak Ünnü

Stajyer

Bilgisayar mühendisliği bölümünde öğrenci olan Burak, Khan Academy Türkçe takımına 2013 ve 2014 yazlarında stajyer olarak destek vermiştir.

Başak Erdamar

Stajyer

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Matematik Mühendisliği okuyan Başak, Khan Academy Türkçe takımına 2016 yazında içerik kontrolü ve altyazılandırılması, çeviri ve bilgisayar ile ilgili konularında destek verdi.

Can Sezgin

Stajyer

Hisar Okulları 12. sınıf öğrencisi olan Can, 2016 yazında Khan Academy Türkçe takımına lise müfredat çalışması, işitme engelli kullanıcılar için ders videolarının altyazılandırılması, seviye ve bilgi kontrolü konularında destek verdi.

Berk Yılmaz

Stajyer

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Matematik Mühendisliği okuyan Berk, Khan Academy Türkçe takımına 2016 yazında içerik listelenmesi, kontrolü, altyazılandırılması ve yazılım ile ilgili konularında destek verdi.

Bensu Köroğlu

Stajyer

ODTÜ İktisat bölümünde öğrenci olan Başak, Khan Academy Türkçe takımına 2016 yazında Ekonomi ve Finans alanında içerik kontrolü, altyazılandırılması ve listelenmesi ile ilgili konularında destek verdi.

Berkay Reha Adanalı

Stajyer

Pomona College'da (ABD) Dilbilim ve Bilgisayar Bilimi bölümlerinde çift anadal öğrencisi olan Berkay, site güncellemeleri, yazılım, çeviri ve daha bir çok konuda Khan Academy Türkçe takımına 2016 yazında destek verdi.

Deniz Uğur

Stajyer

Doğuş Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencisi olan Deniz, 2017 yazında ekibimize grafik tasarım, çeviri ve websitesi iyileştirme çalışmalarımızda destek oldu.

Oğuzhan Akan

Stajyer

Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Oğuzhan, ekibimize 2017 yazında SEO, YouTube içerik yönetimi iyileştirmeleri, sosyal medya, grafik tasarım ve farklı konularda destek oldu.

Berk Erol

Stajyer

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Berk, ekibimize 2017 yazında yazılım, web tasarımı, arayüz iyileştirme, back-end ve front-end proje geliştirme gibi konularda destek oldu.

Ahmet Ozan Tatlısu

Stajyer

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Ozan, 2017 yazında ekibimize yazılım ve websitesi iyileştirme çalışmalarımız kapsamında destek oldu.

Çağan Sevim

Stajyer

Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Çağan, 2017 yazında ekibimize yazılım ve websitesi iyileştirme çalışmalarımız kapsamında destek oldu.

Özkan Çelik

Stajyer

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Özkan, ekibimize 2017 yazında yazılım, web tasarımı, arayüz iyileştirme, back-end ve front-end proje geliştirme gibi konularda destek oldu.

Sultan Işık

Stajyer

Yeditepe Üniversitesi Çeviribilim Bölümü öğrencisi olan Sultan, 2017 yazında ekibimize çeviri ve redaksiyon alanlarında destek oldu.

İpek Özgü

Stajyer

Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili Edebiyatı Bölümü'nde öğrenci olan İpek, 2017 yazında ekibimize websitesi ve içeriklerin Türkçeleştirilmesi, çeviri ve çeviri redaksiyonu gibi konularda destek oldu.

Gamze Demirelli

Stajyer

Yeditepe Üniversitesi Çeviribilim Bölümü öğrencisi olan Gamze, 2017 yazında ekibimize çeviri ve redaksiyon alanlarında destek oldu.

Ramazan Metkin

Stajyer

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğrenci olan Ramazan, 2018 yaz döneminde Khan Academy Türkçe ekibine yazılım ve websitelerinin güncellenmesi konularında katkı sağlamıştır.

Merve Damla Sezgin

Stajyer

Doğuş Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünde öğrenci olan Damla, 2018 yaz döneminde Khan Academy Türkçe ekibine sosyal medya, websitesi tasarımı ve farklı konularda katkı sağlamıştır.

Ece Turan

Stajyer

Yeditepe Üniversitesi Çeviribilim bölümünde öğrenci olan Ece, 2018 yaz döneminde Khan Academy Türkçe ekibine eğitim içeriği ve websitesinin Türkçeleştirilmesi konularında katkı sağlamıştır.

Ceren Dörtkardeşler

Stajyer

Yeditepe Üniversitesi Çeviribilim bölümünde öğrenci olan Ceren, 2018 yaz döneminde Khan Academy Türkçe ekibine eğitim içeriği ve websitesinin Türkçeleştirilmesi konularında katkı sağlamıştır.

Aysel Mıcık

Stajyer

Yıldız Teknik Üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümünde öğrenci olan Aysel, 2018 yaz döneminde Khan Academy Türkçe ekibine eğitim içeriği ve websitesinin Türkçeleştirilmesi konusunda katkı sağlamıştır.

Nursel Mıcık

Stajyer

Yıldız Teknik Üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümünde öğrenci olan Nursel, 2018 yaz döneminde Khan Academy Türkçe ekibine eğitim içeriği ve websitesinin Türkçeleştirilmesi konusunda katkı sağlamıştır.

Sema Tiryaki

Stajyer

Yeditepe Üniversitesi Çeviribilim bölümünde öğrenci olan Sema, 2019 yaz döneminde Khan Academy Türkçe ekibine eğitim içeriği ve websitesinin Türkçeleştirilmesi konusunda katkı sağlamaktadır.

Khan Academy A.B.D. Takımı’yla tanışmak için tıklayın.




TAKIM AŞAĞIDAKİ KİŞİLERE ÖZEL TEŞEKKÜRLERİNİ SUNAR

BİLİMSEL VE TEKNİK YAYINLARI ÇEVİRİ VAKFI

Kurucusu: Sn. Sezai Türkeş

Yönetim Kurulu Üyeleri: Sn. Tomris Taşkent, Sn. Alp Yalçın Taşkent, Sn. Sezai Emin Taşkent, Sn. Nur Çetin Taşkent, Sn. Yaşar Uysal

Khan Academy Türkçe Kurucu Üyeleri: Sn. Alp Y. Taşkent ve Sn. H. Ali Şentürk

 ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen STFA Grubu Yöneticileri'ne sonsuz teşekkürler.
Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı


Ersin Başaran - Yeminli Tercüman, Emekli Üst Düzey Yönetici & Khan Academy Türkçe Gönüllüsü

Uğur Mert - Özel SEV Amerikan Koleji Matematik Öğretmeni & Khan Academy Türkçe Gönüllüsü

Emre Fırat - Robert Kolej Matematik Öğretmeni & Khan Academy Türkçe Gönüllüsü

Ebru Özbay - V.K.V. Koç Özel Lisesi Matematik Öğretmeni & Khan Academy Türkçe Gönüllüsü

 Arzu Kırmızıoğlu - Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi Kimya Öğretmeni & Khan Academy Türkçe Gönüllüsü

Nazime Selekoğlu - Matematik Öğretmeni & Khan Academy Türkçe Gönüllüsü

Aylin Bilman - Türkçe Öğretmeni, Seslendirmen & Khan Academy Türkçe Gönüllüsü

Azra Kohen - Yazar & Khan Academy Türkçe Gönüllüsü


Khan Academy Türkçe'ye Geçmişte Tam Zamanlı ya da Yarı Zamanlı Destek Veren Değerli Destekçilerimiz:

Ali Avcar, Şenol Dündar, Yiğit Tekşen, Mert Altındağ, Zeynep Gedik, Begüm Bentürk Öke

Ayrıca, sesleriyle Khan Academy Türkçe'ye katkıda bulunan ve değer katan gönüllülerimiz Melis Danişmend ve Çağdaş Çoban

Projenin Başlangıcında Emeği Geçen Destekçiler:
Prof. Ergün Toğrol, Dr. Azmi Özkardeş, Özlem Küçükoruç, Yalçın Taşdelen, Bahar Yeşilırmak, Nişvan Gürer

Projenin Başlangıcında Emeği Geçen Öğrenciler:
İbrahim Ata Başaran, Serra Erkal, Nur Gülce İşkan, Alara Su Mildan, Deniz Ovalıoğlu, Yoni Pinto, Yunus Cem Yılmaz



SİZ DE DESTEK OLABİLİRSİNİZ

Khan Academy Türkçe bir sosyal sorumluluk ve gönüllülük projesidir. Amacı Türkçe eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek olan bu projeye profesyonel ya da öğrenci, çoğu gönüllü olmak üzere çok sayıda çevirmen, denetmen, seslendirmen ve eğitimsever destek ve katkı sağlamaktadır. Siz de bu projeye destek olmak, takımın bir parçası olmak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

info@khanacademy.org.tr