Karboksilik Asit ve Türevleri

Karboksilik Asit ve Türevleri

  • Organİk Kİmya

  • Topics
  • Kimyasal Yapı ve Bağlar

  • Rezonans ve Asit-Baz Kimyası

  • Alkanlar, Sikloalkanlar ve Fonksiyonel Gruplar

  • Stereokimya

  • Yer Değiştirme ve Ayrılma Tepkimeleri

  • Alkenler ve Alkinler

  • Alkoller, Eterler, Epoksiler ve Sülfürler

  • Konjuge Sistemler ve Perisiklik Reaksiyonlar

  • Aromatik Bileşikler

  • Aldehit ve Ketonlar

  • Karboksilik Asit ve Türevleri

  • Alfa Karbon Kimyası

  • Aminler

  • Spektroskopi

Karboksilik Asit ve Türevleri

Karboksilik Asitleri Adlandırma

  • Karboksilik Asitler Hakkında Temel Bilgiler  TUR   
  • Karboksilik Asitlerin Adlandırılması  TUR   

Karboksilik Asit Türevlerinin Oluşumları

  • Fisher Esterleşmesi  TUR   
  • Asit Klorür Oluşumu  TUR   
  • Amitler, Anhidritler, Esterler ve Açil Klorürler  TUR   
  • Amitler, Esterler, Anhidritler ve Açil Klorürlerin Göreceli Kararlılığı  TUR   
  • Açil Klorürden Amit Oluşumu  TUR   

Karboksilik Asitlerin Adlandırılması ve Tepkimeleri

  • Karboksilik Asitlerin Adlandırılması ve Özellikleri  TUR   
  • Karboksilik Asitlerin İndirgenmesi  TUR   
  • Açil (Asit) Klorürlerin Hazırlanışı  TUR   
  • Asit Anhidritlerin Hazırlanması  TUR   
  • Fischer Esterleşmesi ile Ester Hazırlama  TUR   
  • DCC Kullanılarak Amit Hazırlanışı  TUR   
  • Dekarboksilasyon  TUR   

Karboksilik Asit Türevlerinin Adlandırılması ve Tepkimeleri

  • Açil (Asit) Halojenür ve Asit Anhidritlerin Adlandırılması ve Özellikleri  TUR   
  • Esterlerin Adlandırılması ve Özellikleri  TUR   
  • Amitlerin Adlandırılması ve Özellikleri  TUR   
  • Karboksilik Asit Türevlerinin Reaktivitesi  TUR   
  • Nükleofilik Açil Sübstitüsyonu  TUR   
  • Asit Katalizli Ester Hidrolizi  TUR   
  • Asit ve Baz Katalizli Amit Hidrolizi  TUR   
  • Beta-laktam Antibiyotikler  TUR   
 
  • Hakkımızda
  • Hakkımızda
  • Haberler
  • Takım
  • Çevirmenlerimiz
  • Vakıf
  • Khan Academy (ABD)
  • Erişilebilirlik
  • Öğretmenler ve Veliler
  • Gönüllüler
  • Dünya Okulu
  • S.S.S.
  • Mobil Uygulama
  • Khan Academy (iOS)
  • Khan Academy (Android)
  • Khan Academy Kids (iOS)
  • Khan Academy Kids (Android)
  • International
  • Sosyal Medya
  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • İzlesene
  • LinkedIn
  • Mobil Site
  • Mobil Site
  • Çerez Kullanımı Beyanı
  • Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Tamamen ücretsiz ve reklamsız hizmet sunan bu internet sitesini kullanarak bu çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz. Khan Academy'nin Çerez Kullanımı Politikası, Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları ile ilgili bu linklerden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

  • Yayın İçerİk Sorumluluğunun Reddİ
  • Bu sitede yayınlanan bilgi, görüş ve eğitim içerikleri Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı'na ait değildir. Vakıf, sadece orijinal kaynağından Türkçeleştirdiği eğitim içeriklerini www.khanacademy.org.tr adresinde yayınlamaktadır. Bu nedenle Vakıf, bu sitede sunulan eğitim içeriğinin kaynağı khanacademy.org sitesi dâhil diğer elektronik ortamlarda yayınlanan bilgi, içerik ve görüşlerden hiçbir şekilde sorumlu değildir.
    Yayınlanan bilgi, görüş ve içerikler Vakıf ile ilişkilendirilemez.

    Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı
info@khanacademy.org.tr
Khan Academy uluslararası, ücretsiz bir online eğitim platformudur; öğrenci ve öğretmenler tarafından sınıf içi ya da uzaktan eğitim için kullanılabilir. Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı tarafından Türkçeleştirilmektedir.
©2022 Khan Academy®