Elon Musk'dan Khan Academy'ye destek
< Haberlere Dön

Salman Khan tarafından Silikon Vadisi’nde kurulan ve bugün 45 dilde 120 milyon öğrenciye çevrimiçi eğitim hizmeti sunan Khan Academy’nin “herkese, her yerde, dünya standartlarında ve ücretsiz eğitim” imkanı ulaştırma misyonunu destekleyen isimlerin arasına, yaptığı 5 milyon dolarlık bağış ile Elon Musk da katıldı.

SpaceX, Tesla, OpenAI, Neurolink ve The Boring Company gibi s?irketlerin kurucusu, giris?imci Elon Musk, vakfı Musk Foundation u?zerinden Khan Academy’ye 5 milyon dolar bağış yaparak tüm dünyaya ücretsiz eğitim imkanı sunmayı amaçlayan Khan Academy’nin destekçileri arasına katıldı.

Elon Musk ile birlikte Khan Academy’yi destekleyenler arasında Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Netflix’in kurucusu Reed Hastings, bir dönem dünyanın en zengin iş insanı olarak tanınan Carlos Slim, ünlü teknoloji yatırımcısı Dan Benton gibi isimler ve Google, Bank of America, Comcast, Tata Trusts ve AT&T gibi dev şirketler yer alıyor.

Pandemi döneminde her ay 100 milyon öğrenci ve 3 milyon öğretmenin faydalandığı Khan Academy, uzaktan eğitim sürecinde tüm dünyada öne çıkan eğitim kaynaklarından biri oldu. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Khan Academy, 2008 yılından beri sunduğu ücretsiz ve reklamsız platform ile her yaş ve seviye için kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi ve öğretmenler için teknolojik araçlar sunarak eğitime destek sağlıyor.

Bugün 45 dilde eğitim içeriğine sahip olan Khan Academy’nin anadili İngilizce’den sonra ilk kurumsal dili olan Türkçe faaliyetleri 2012 yılından beri STFA Grubu tarafından destekleniyor. 2020 yılında Türkiye’de 98 milyon ders veren Khan Academy, bugüne kadar ülkemizde 20 milyon insanın hayatına dokundu ve eğitimine katkı sağladı. Khan Academy’nin Türkçe eğitim içeriğine https://tr.khanacademy.org adresinden ulaşabilir ve hemen öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Tek bir şeyi bilmelisin: #HerŞeyiÖğrenebilirsin

#ÖğrenmeninSonuYok #KhanAcademyTürkçe