Khan Academy Türkçe'nin Başarısı Diğer Ülkelere Örnek Oluyor
< Haberlere Dön

Khan Academy Türkçe artık sadece Türkiye'de gerçekleşen eğitim konferans, zirve ve etkinliklere katılmakla kalmayıp farklı ülkelerden de davetler alıyor.

Moldova’da gerçekleşen Uluslararası Bilişim ve İletişim Teknolojileri Zirvesi ICT 2018’e Keynote Konuşmacı olarak davet edilen Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, dinleyicilerle Khan Academy Türkçe’nin hikayesini ve STFA Vakfı çatısı altında Türkiye’de yürütülen gönüllülük faaliyetleri paylaştı. AB Temsilcilerinin de yer aldığı Zirve’nin açılış konuşmasını Moldova Başbakanı yaptı. Bilişim ve iletişim teknolojilerini eğitim ile buluşturan Khan Academy, eğitimin coğrafi sınırları aşarak zamandan ve mekandan bağımsız bir olguya dönüştüğü günümüzde, her yıl 100 milyon öğrenciye ücretsiz eğitim veriyor. Ayrıca 2 milyon öğretmen için de teknolojik bir eğitim aracı sunan Khan Academy, bilişim ve iletişim teknolojileri destekli ve insan odaklı yeni bir eğitim modeli ve eğitim anlayışını savunuyor. Konuşmasında eğitimin geleceği üzerine bir vizyon paylaşan Köksal, Khan Academy Türkçe'nin bugün 36 dilde 190 ülkede kullanılan uluslararası platformun ilk resmi iştiraki olduğunu vurguladı ve Türkiye'de yaşanmaka olan eğitim reformunun nasıl önemli bir paydaşı konumuna gelindiğini anlattı. Khan Academy Türkçe bugün 7,000'e yaklaşan ders videosu, 100,000 interaktif alıştırma ve makalelerden oluşan Türkçe eğitim içeriği ile Türkiye'deki en önemli dijital içerik sağlayıcılar arasında yer alıyor ve kar amacı gütmeden sosyal sorumluluk anlayışı ve gönüllülük esası ile yürüttüğü misyonu ile Türkiye'de yarattığı örnek ile pek çok ülkeye örnek oluyor.

Azerbaycan Global Education Sempozyumu

Farklı bir etkinlik için Azerbaycan’da gerçekleşen Uluslararası “Global Eğitim” Sempozyumu’na Keynote Konuşmacı olarak davet edilen Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, Bakü’de yaptığı konuşmada ise Khan Academy’nin eğitim için sunduğu gelecek vizyonunu anlattı. Khan Academy Türkçe’nin Azerbaycan’da 40,000 kullanıcısı bulunuyor. Erasmus+ işbirliği ile gerçekleşen uluslararası sempozyuma farklı ülkelerden birçok akademisyen ve eğitimci katıldı. Azerbaycan'ın ilk özel üniversitesi Khazar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen sempozyumda globalleşen dünyada eğitimin geleceği tartışıldı. Akademik görüş ve tezlerin yanı sıra Khan Academy'nin de somut bir örnek olarak globalleşen dünya şartlarında teknolojik destek ile eğitimde fırsat eşitliğine nasıl katkı sağlanabileceği ve eğitimin nasıl herkes için ulaşılabilir kılınabileceği irdelendi. Köksal, konuşmasında Khan Academy'nin bugün 36 dilde verdiği 1.5 milyardan fazla ders ile dünyanın en büyük sınıfı olduğunu vurguladı ve Sal Khan'ın "Dünya Okulu" kitabına referans vererek öğrenmek için sarf edilecek biraz çaba ile insanlığın potansiyelinin uçsuz bucaksiz bir hal alabileceğine dikkat çekti. Khan Academy Türkçe ekibini temsilen Khan Academy Azerbaycan ekibi ile bir araya gelen Köksal, gerçekleşen toplantıda Türkiye'deki çalışmalar hakkında bilgi verdi ve Türkiye ile Azerbaycan ekipleri arasında hayata geçirilebilecek iş birlikleri ile ilgili önerilerini paylaştı. Khan Academy Azerbaycan ekibine misafirperverlikleri için teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz!

Khan Academy Azerbaycan Ekibi